Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Llevant volen una N-340 més segura

Les federacions de veïns de Llevant, Ponent i Tarragona Centre presentaran una moció perquè s'insti Foment a millorar la senyalització i l'accessibilitat

Els veïns de Llevant reclamen millorar la senyalització i l'accessibilitat de l'N-340 Els veïns de Llevant reclamen millorar la senyalització i l'accessibilitat de l'N-340 MARINA MARTÍNEZ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimecres, 08 Març 2017 08:51

Des de fa molts anys, tant l'Ajuntament de Tarragona com els veïns de Llevant reclamen a l'Estat la recepció de l'N-340 a la ciutat per convertir-la en una via urbana. Mentre això no passa, els veïns volen fer un pas més i trobar solucions alternatives perquè la via sigui més segura, especialment per als usuaris del transport públic interurbà. La presidenta de l'AV Solimar i membre de la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant (FAV), Elvira Vidal, afirma que “les parades són insegures i obliguen l'usuari a travessar dos carrils de la carretera i a jugar-se la vida”.

Per aquest motiu, la FAV, la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) i l'AV Tarragona Centre presentaran una moció en un dels pròxims plens en què demanaran a l'Ajuntament que requereixi al Ministeri de Foment la millora de la senyalització de l'N-340 en el seu traçat entre la Savinosa i la Móra –un dels trams més transitats– amb la instal·lació de dos semàfors, un davant del Tennis Cala Romana i l'altre a la benzinera de Jaume I. També reclamen la senyalització de l'accés a les parades de transport interurbà de Llevant.

Preocupació per la temporada alta

Les mesures adoptades per l'Ajuntament de Tarragona l'estiu passat per tal de protegir les dunes de la platja Llarga van fer que hi hagués un augment d'afluència de vehicles a la zona per trobar un lloc per aparcar, una situació que va motivar les queixes dels residents dels barris de Llevant. La FAV ha mostrat la seva preocupació perquè preveu que enguany, a partir de Setmana Santa, es produirà un nou “èxode” de vehicles aparcats o mal aparcats durant llargues estades als barris. Elvira Vidal, de la FAV, reclama “solucions definitives”, com ara aparcaments dissuasius.

Vidal també és favorable al foment del transport públic, però considera necessari millorar els accessos a les parades de bus perquè siguin més segures. Finalment, els veïns recorden que “l'alta sinistralitat” de la carretera “fa aconsellable mesures de seguretat com la senyalització vertical i horitzontal de les parades”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: