Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els opositors a la Budellera fan una crida al consens

La Federació de Veïns de Llevant de Tarragona es reunirà divendres amb l'alcalde i demana que se'ls escolti en el nou projecte

Caminada reivindicativa contra el pla parcial de la Budellera, el 15 de gener passat Caminada reivindicativa contra el pla parcial de la Budellera, el 15 de gener passat INFOCAMP
Veïnatge Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 31 Gener 2017 08:38

La decisió de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, de començar de zero la tramitació del polèmic pla parcial de la Budellera ha estat rebuda amb satisfacció pels opositors al projecte, encapçalats per la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant. Tant ells com els partits que han capitalitzat les crítiques a la construcció de 4.100 habitatges a l'àrea de Llevant reivindiquen que la repetició de la tramitació serveixi per assolir el consens.

El primer pas en aquest sentit es podria donar divendres, en què està prevista la primera trobada des de l'inici del projecte entre Ballesteros i la presidenta de la federació veïnal, Gemma Fusté. “És una oportunitat per al diàleg i així ho exigirem, ja que l'alcalde ho va prometre”, va afirmar Fusté, recordant l'anunci fet per Ballesteros fa tres setmanes de crear una taula de diàleg. Per l'agrupació veïnal, l'informe elaborat divendres per la Comissió d'Urbanisme (i que va estar darrere la decisió de Ballesteros de tornar a aprovar inicialment el pla) ha estat un èxit per les seves reivindicacions. “Es recullen els dos punts principals de les nostres al·legacions”, va dir Fusté en referència a la divisió de la urbanització per etapes i l'eliminació de l'aparcament a la platja Llarga, punts que l'Ajuntament està obligat a complir ara.

“Encara, però, queda molt per parlar”, subratllen des de la federació veïnal, i recorden que des de l'aprovació inicial del pla, al setembre, tan sols van tenir una reunió amb el govern en què el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, va presentar el projecte a les entitats veïnals de l'àrea de Llevant.

Tant la CUP com ERC celebren també la decisió de repetir la tramitació, que es va produir just després que el govern local rebutgés una moció de la CUP per demanar-ne la paralització. “Van tornar a amagar-se per evitar el debat, però celebrem que ara se'ns hagi donat la raó”, va dir ahir la portaveu de la CUP a Tarragona, Laia Estrada. El grup estudia ara si segueix endavant amb la investigació jurídica del primer tràmit del projecte, en què el regidor d'Urbanisme va participar tot i estar obligat per llei a abstenir-se, ja que el seu fill treballa al despatx que ha elaborat el projecte.

“Cal estudiar la seva viabilitat i cost”

La Junta de Compensació del Pla Parcial 24 de la Budellera no va voler entrar a valorar en detall ahir la decisió tant de la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona (depenent de la Generalitat) com de l'Ajuntament de Tarragona, que desembocarà en la repetició del tràmit d'aprovació inicial del projecte. Jesús Gómez, portaveu de l'entitat que agrupa els més de 150 propietaris dels terrenys afectats, va detallar ahir que estan en espera de poder estudiar directament l'informe elaborat per Urbanisme, que esperen poder consultar en un termini de dies. “No sabem quin serà el cost econòmic d'aquests canvis ni si serà viable econòmicament”, va detallar. A banda de dividir la urbanització en etapes, l'alcalde també va anunciar divendres que es rebaixarà l'alçada màxima a sis pisos, eliminant les tres torres de fins a dotze plantes previstes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: