Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els promotors de la Budellera rebaixen el sostre previst a 4.200 habitatges

La Junta de Compensació del projecte desmenteix la previsió de 5.738 habitatges difosa per l'Ajuntament de Tarragona 

Imatge virtual aproximada de com serà el futur projecte de desenvolupament urbanístic previst a la Budellera. Imatge virtual aproximada de com serà el futur projecte de desenvolupament urbanístic previst a la Budellera. INFOCAMP.
Urbanisme Redacció Infocamp
Divendres, 13 Gener 2017 08:14

La Junta de Compensació provisional del pla parcial PPU24 de la Budellera va destacar ahir en un comunicat que a la zona s'hi podran construir "un màxim" de 4.200 habitatges, i no pas 6.000, tal com s'havia difós. Des de la conselleria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona es va anunciar que el projecte contempla 5.738 habitatges, dels quals 4.002 seran de renda lliure i la resta de protecció pública o de preu concertat, una previsió d'habitatges per a una població d'unes 14.500 persones als barris de Llevant. En canvi, la junta aclareix que, d'aquest màxim de 4.200 habitatges, la Llei d'Urbanisme de Catalunya obliga a que el 30% dels habitatges siguin socials per evitar la segregació social en els diferents sectors de la ciutat. Per tant, segons els promotors, a la Budellera això es traduïrà "amb un mínim de 813 vivendes de protecció pública i un mínim de 407 vivendes de preu concertat".

En el comunicat, la junta provisional argumenta que, amb 487,761 metres quadrats de sostre per a ús residencial, segons marca el POUM, la prevsió de fer-hi habitatges de 90 metres útils i 120 metres construïts, més l'obligació de destinar un mínim de 80.000 metres de sostre a altres usos, "els habitatgs que pot acollir el polígon no són més de 4.200. En cap cas, doncs, 6.000".

D'altra banda, continuen les mateixes fonts, "si tenim en compte la ràtio que es manté a Catalunya, de 2,5 persones per llar, resulta que la Budellera donarà cabuda a poc més de 10.000 veïns, en un període no inferior a 15 anys". Des de la junta es recorda que aquestes xifres es poden consultar a la fixa normativa del Pla Parcial Urbanísttic 24 continguda dins del POUM, aprovat per l'Ajuntament de Tarragona el passat juliol de 2013.

No serà d'avui per demà

El segon aspecte en el que es vol incidir des de la Junta de Compensació "és en la necessitat de disposar de sòl amb tots els serveis per a construir llars" i consideren que el desenvolupament de la Budellera "és una clara aposta per la ciutat del futur, sostenible, ben connectada i capaç de donar resposta a les necessitats d'habitatge, no pel dia d'avui, sinó pels propers anys, com a mínim d'aquí a vuit anys per començar a construir-hi".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: