Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona votarà quin paviment vol a la Rambla

Es farà una consulta per decidir entre l'enrajolat tradicional, l'asfalt actual o un nou material antilliscant

El paviment d'una part de la rambla Nova es va canviar en traslladar-s'hi el mercadet. El paviment d'una part de la rambla Nova es va canviar en traslladar-s'hi el mercadet. AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI.
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 14 Desembre 2016 08:40

L'Ajuntament de Tarragona organitzarà una consulta ciutadana per decidir quin paviment s'ha d'instal·lar al tram de la rambla Nova on actualment es fa el mercadet setmanal i on l'enrajolat tradicional es va canviar el 2007 per un asfalt provisional. Serà de les primeres accions que s'executaran amb una nova plataforma digital de participació ciutadana que ha estat desenvolupada per l'Ajuntament de Madrid i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i que compartiran divuit municipis més.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va detallar que la consulta serà oberta a tota la ciutat perquè es tracta d'un carrer emblemàtic, i que es plantejaran “entre tres i quatre possibilitats”, de les quals s'oferirà informació prèvia. La proposta guanyadora serà la que s'aplicarà un cop el mercadet torni a la plaça Corsini, una vegada s'hagin acabat les obres de l'entorn del Mercat Central.

Els ciutadans podran escollir l'opció de mantenir l'asfalt que hi ha ara al tram entre els carrers Canyelles i Adrià, i que es va instal·lar per evitar el trencament de rajoles. “Té un manteniment zero, però és menys estètic”, va reconèixer Ballesteros. Una segona opció serà recuperar l'enrajolat tradicional, tal com estava previst inicialment, tot i que l'alcalde va advertir que en aquest cas tornaria a haver-hi el problema del trencament de rajoles. Els tècnics també treballen en una tercera opció d'un nou tipus de paviment antilliscant que simula l'aparença de rajoles, i s'està estudiant, a més, una quarta possibilitat per al carrer.

L'opció guanyadora també podria aplicar-se al tram de la rambla Nova situat davant del Banc d'Espanya.

Procés també per definir una part del pressupost

La plataforma digital a la qual es va adherir ahir Tarragona juntament amb divuit ajuntaments més de l'Estat serà també la que es farà servir per definir una partida de fins a 1,3 milions del pressupost del 2017. Així, els veïns de la ciutat podran votar quines de les actuacions que es plantejaran des del govern local han de ser les prioritàries. “Hi podrem incloure també propostes que ens facin arribar ciutadans”, va avançar Ballesteros. L'import final de la partida dependrà de la venda de finques municipals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: