Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern diu que l’error de Milà en el vot no afecta la legalitat de la Budellera

El regidor d’Urbanisme havia d’abstenir-se en la votació del pla pel seu parentiu amb un dels interessats però no ho va comunicar

El regidor d'Urbanisme de Tarragona, Josep Maria Milà, i la portaveu del govern, Begoña Floria, han defensat avui la legalitat del procés. El regidor d'Urbanisme de Tarragona, Josep Maria Milà, i la portaveu del govern, Begoña Floria, han defensat avui la legalitat del procés. JOSEP CARTANYÀ.
Urbanisme Josep Cartanyà
Dijous, 01 Desembre 2016 18:28

El govern de Tarragona ha defensat avui la legalitat de l’aprovació inicial del pla parcial de la Budellera tot i que ha reconegut un error del regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, que no va comunicar la seva abstenció en la junta de govern local del 22 de setembre, que va prendre l’acord per unanimitat. Anteriorment, Milà va notificar el passat 18 d’abril que s’abstenia en el procediment per la relació professional del seu fill en la redacció del pla urbanístic. Aleshores, l’alcalde va signar un decret pel qual delegava les competències a favor de la regidora Ivana Martínez. Milà va votar afirmativament per error: “Creia que l’escrit d’abstenció de l’abril ja constaria en qualsevol acta que afectés el procediment”.

Davant les acusacions de suposada il·legalitat de la CUP, el secretari municipal, Joan Anton Font, també ha comparegut per assegurar que el vot del conseller no era determinant per aprovar el pla i, per tant, que votés a favor o no “no afecta la validesa jurídica del procediment”. La portaveu del govern, Begoña Floria, h garantit la legalitat del procés i ha lamentat que es qüestioni Milà al consistori i com arquitecte de “reconegut prestigi” durant tants anys. Els grups d’ERC-MES-MDC, C’s i CUP han sol·licitat un informe jurídic al secretari sobre el paper de Milà en aquest procés perquè creuen que té aspectes d’incompatibilitat.

El govern buscarà el consens social i polític

Al marge de la tramitació, el pla parcial de la Budellera ha provocat el rebuig dels veïns de Llevant i Ponent, grups ecologistes, i de diversos experts en geografia i urbanisme de les universitats catalanes. La portaveu del govern, Begoña Floria, ha afirmat que ara és el moment perquè les “queixes o al·legacions” es converteixin en “aportacions” . Floria ha explicat que ara comença una fase en què volen buscar el “màxim consens social i polític” per garantir el creixement de la ciutat amb el menor conflicte possible. A causa del retard d’algunes notificacions a propietaris de la zona, el pla romandrà en exposició pública fins a finals de febrer o principis de març, un període durant el qual es podran presentar al·legacions.

El pla de la Budellera està previst en el POUM vigent des del 2013. La superfície del sector té 132 hectàrees, contempla 5.738 habitatges amb una previsió de població de 14.500 persones. Es preveu urbanitzar entre el 2020 i el 2023, abans de començar l’edificació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: