Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rebuig al pla urbanístic de la Budellera fora de Tarragona

Investigadors del departament de Geografia de la UAB com el director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya mostren la seva preocupació pel desplegament del pla urbanístic

El pla parcial de la Budellera inclou una zona important de bosc. El pla parcial de la Budellera inclou una zona important de bosc. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Urbanisme Josep Cartanyà
Dijous, 01 Desembre 2016 08:29

Coincidint amb el període d'al·legacions, han arribat les primeres mostres de rebuig al pla urbanístic des de fora de Tarragona. Un grup d'investigadors del departament de geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va enviar un document a l'Ajuntament de Tarragona, en data 23 de novembre, en què expressaven -a títol personal- la seva “profunda preocupació amb la construcció de la nova urbanització proposada al PP24”. En concret, destaquen diversos impactes intrínsecs a la urbanització del litoral, com ara l'eliminació de la flora i, conseqüentment, la fauna costanera, l'artificialització del paisatge costaner o l'amenaça a la capacitat de càrrega de les platges.

Alhora, el document alerta de la saturació tant de la xarxa viària com dels serveis urbans de la zona com, per exemple, el de la gestió de residus. Al mateix temps, els investigadors creuen que la població resident s'haurà de desplaçar "a contracor" a alters indrets i, en matèria d'habitatge, consideren "excessiu" el preu dels habitatges i lloguers.

Els investigadors ambé qüestionen la necessitat de construir 5.738 habitatges, es pregunta si val la pena “convertir les àrees d'interès ecològic i paisatgístic en una urbanització més” i com afectarà la platja Llarga, ja que recorden "que és una de les últimes platges semi naturals -en procés de renaturalització- de la costa catalana, més enllà d'altres platges de l'entorn".

El director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya demana un replantejament del pla

D'altra banda, el catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona i director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Joan Nogué, també va expressar en una carta que veu “molt difícil” fer compatible el pla amb els valors naturals, paisatgístics, arqueològics i històrics de la Budellera. Nogué manifesta la seva "preocupació" pel pla urbanístic i proposa "una reflexió en profunditat sobre la conveniència o no del desplegament d'aquest pla parcial, reflexió que hauria d'incorporar la participació activa de la ciutadania".

El catedràtic recorda els "desgavells urbanístics" que ha patit el nostre país en èpoques recents i explica que, "per sort, moltes ciutats han après la lliçó i han redimensionat les previsions de creixement urbanístic que en aquells moments previs a l'explosió de la bombolla immobiliària s'havien dissenyat". En el cas de la Budellera, Nogué afirma: "Vull pensar que el govern de la ciutat de Tarragona també aspira a aquest urbanisme més assenyat i, precisament per això, estic convençut que es replantejarà aquest pla parcial".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: