Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de les platges del Vendrell decideixen les inversions del seu barri

Van votar ahir un seguit de propostes sobre un pressupost de 70.000 euros validat pels tècnics municipals

Obres de millora a la platja de Coma-ruga, en una imatge d'arxiu. Obres de millora a la platja de Coma-ruga, en una imatge d'arxiu. CATI MORELL.
Urbanisme Cati Morell / Taempus
Diumenge, 27 Novembre 2016 02:23

Els veïns majors de setze anys empadronats als barris de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs (fins al 31 d'octubre de 2016), al Vendrell, van votar divendres i ahir les propostes d'inversió i manteniment que volen que l'Ajuntament prioritzi als seus barris. Van triar entre tot un seguit de propostes: la instal·lació d'aparells biosaludables i elements esportius, millores de parcs i zones infantils, el condicionament de carrers i vials, i l'arranjament de pistes esportives, entre d'altres.

Aquesta consulta popular és el resultat del compromís que el govern municipal va adquirir en el ple del 24 de desembre de l'any passat, a proposta del grup municipal del PP.

Els veïns dels tres barris decideixen així sobre un pressupost de 70.000 euros: 50.000 euros del pressupost destinats a millores i inversions, i 20.000 euros que es van afegir a aquesta partida per a millores de manteniment, després d'una modificació de crèdit el mes d'octubre.

Amb aquest procés de participació ciutadana, el govern municipal vol obrir les portes a una nova manera de gestionar el pressupost. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, confia que a partir dels resultats d'aquesta votació es podran prendre decisions més adequades a les expectatives dels veïns.

El regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, creu que tot el procés previ a la votació ha estat molt positiu. Durant els pròxims dies es faran públics els resultats de la votació i l'Ajuntament marcarà el calendari de les actuacions escollides pels veïns.

Les propostes neixen de les associacions

Les propostes que els veïns van poder votar divendres i ahir han sorgit de les associacions de veïns i han estat validades pels tècnics municipals per garantir la viabilitat tècnica i pressupostària de cada una de les propostes. Des de la regidoria de Participació Ciutadana es va fer una relació de propostes, de les quals l'Ajuntament es va comprometre a executar-ne sis: tres de fins a 6.000 euros, i tres de fins a 15.000 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: