Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou canvia de lloc els hotels i la zona esportiva de Barenys

L'Ajuntament impulsa una modificació urbanística per construir fins a quatre complexos turístics a Emprius Nord després de l'anul·lació del pla del sector 03

Plànol del nou sector 04 de Salou (Emprius Nord). Plànol del nou sector 04 de Salou (Emprius Nord). EL PUNT AVUI.
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 22 Novembre 2016 08:27

La nova zona hotelera de tipus complex turístic i la ciutat esportiva orientada al turisme que estaven previstes al conegut com a sector de Barenys de Salou, vinculat al desviament del barranc del mateix nom, es farà en un altre lloc. El govern municipal de Salou (CiU i el PSC) impulsarà una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) que suposarà, un cop culminat el tràmit, que aquests nous espais es traslladin a un altre dels sectors pendents de desenvolupar al municipi, el 04 o d'Emprius Nord, situat a prop de la futura estació de Port Aventura. L'alcalde, Pere Granados, va anunciar ahir que aquesta decisió s'ha pres després que ara fa un any una sentència del TSJC anul·lés la tramitació del pla parcial del sector 03 o de Barenys per un recurs dels propietaris.

“No estem disposats a renunciar al progrés de la ciutat”, va assegurar Granados. L'Ajuntament de moment disposa de l'avanç de la modificació urbanística que enviarà a la Generalitat per rebre l'avaluació ambiental, i confia culminar la tramitació a finals de l'any vinent per començar la urbanització la tardor del 2018. Pel que fa al sector de Barenys, en canvi, l'alcalde va dir que “no hi ha cap voluntat política” de tirar ara endavant aquest espai, abans prioritari.

Menys pisos

La decisió de traslladar la zona hotelera i esportiva s'ha pres, segons el govern, per accelerar la seva tramitació davant de l'interès d'operadors, així com per compensar l'excés d'habitatges nous previstos en el POUM, que es va aprovar el 2003. Així, al sector d'Emprius Nord que ara es modificarà es preveien més de 2.300 habitatges, una xifra difícil d'assolir tenint en compte que en altres zones encara en construcció queden encara 2.000 habitatges més pendents de fer-se. Ara s'aposta per reduir el nombre d'habitatges a un màxim de 145 (situats a tocar de la continuació del passeig 30 d'Octubre), i, en canvi, potenciar encara més els usos hotelers al nou sector. En concret, es reserven 12 hectàrees per a la construcció d'entre dos i quatre hotels de tipus complex turístic (a Barenys se'n preveien el doble, vuit), pels quals caldrà tramitar un augment del sostre edificable, que ara podrà ser de fins a quatre plantes. En total, es podrien crear fins a 2.000 noves habitacions, que solucionarien la manca de nous terrenys per a hotels a Salou. “Existeix una demanda a la qual ara no podem donar cabuda”, va dir l'alcalde.

A la part del sector que hi ha a tocar de la continuació del vial del Cavet s'hi faria una gran zona esportiva de 8,3 hectàrees impulsada per l'Ajuntament (tot i que s'estudiarà que sigui gestionada per una empresa) orientada al turisme esportiu. Finalment, també s'aposta per una zona comercial de 17.000 m² de sostre, zones de restauració, naus de serveis i un edifici d'oficines de fins a quinze plantes. En total, el govern salouenc calcula que el desenvolupament del sector podria suposar la creació “d'entre 800 i 1.000 llocs de treball”, segons Granados, que tampoc creu que les previsions de noves places hoteleres al conegut com a BCN World (també a Salou) pugui frenar l'interès dels operadors.

El pla també inclourà una millora dels serveis viaris del municipi, ja que es crearan noves connexions amb els terrenys del Consorci Recreatiu Turístic (CRT) i l'AP-7.

Pendents del projecte per al barranc

Ara que el projecte hoteler i esportiu queda desvinculat del pla parcial de Barenys, l'Ajuntament de Salou sí que continuarà treballant en la canalització del barranc de Barenys, que provoca inundacions endèmiques a la zona de Ponent del municipi. Després que la tramitació del pla parcial fos anul·lada pel jutge perquè la previsió d'inundabilitat feta era insuficient tenint en compte la legislació vigent (s'hi preveia un càlcul de possibilitats d'inundacions en un termini de 200 anys i havia de ser de 500), ara el govern espera l'inici del concurs per a la redacció del nou projecte, que preveurà la canalització i desviament pel carrer Barenys del barranc i tres sortides més als carrers A, B, i C. El cost de la canalització, que originàriament pagaven els propietaris del sector (motiu pel qual van recórrer contra la tramitació del pla), serà assumit per la Generalitat, segons l'acord assolit per al repartiment dels impostos del CRT entre Salou i Vila-seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: