Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació construirà un espai adequat per a l'Escola de Música de Falset

L'altre projecte de l'ens supramunicipal permetrà donar una solució al col·lapse viari de l'accés a Siurana

Un grup de nens i nenes, a l'Escola de Música de Falset. Un grup de nens i nenes, a l'Escola de Música de Falset. CEDIDA.
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Novembre 2016 18:57

Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de la comarca del Priorat i d'impulsar-ne un desenvolupament equilibrat, la Diputació de Tarragona destinarà més de 200.000 euros a dos projectes clau per a la comarca. La reordenació del trànsit d'accés a Siurana i la construcció d'unes instal·lacions adequades per a l'Escola de Música de Falset es materialitzaran durant els propers mesos, un cop s'hagin signat els convenis corresponents amb els ajuntaments de Cornudella de Montsant i de Falset, respectivament. Diverses dotacions econòmiques incloses al Pla d'Actuació Municipal (PAM) i la redacció dels projectes per part del servei Enginyeria municipal de la Diputació, completen l'aportació de la Diputació.

D'una banda, Siurana veurà com es desenvolupa el pla estratègic que l'Ajuntament de Cornudella de Montsant ha ideat per acabar amb el col·lapse viari i garantir la seguretat dels visitants, alhora que preserva l'autenticitat d'aquest indret únic. El projecte, que comptarà amb l'aportació de 100.000 euros per part de la Diputació -la meitat del pressupost de l'actuació-, contempla la construcció de 7 aparcaments ubicats en diferents punts de Siurana. Els espais que s'habilitin estaran orientats a diferents tipus d'usuaris (autobusos, cotxes, visitants...), fet que permetrà reordenar el trànsit i evitar el col·lapse de cotxes que darrerament aparcaven als vorals de l'única carretera d'accés a Siurana.

D'altra banda, l'Escola de Música municipal de Falset tindrà unes instal·lacions adequades, mentre no estiguin enllestits els equipament que l'han d'acollir definitivament. El projecte, que ha redactat la Diputació de Tarragona i que finançarà amb 100.000 euros, permetrà adequar un espai a la segona planta del Teatre l'Artesana, al vestíbul del qual s'imparteixen les classes actualment de forma provisional. La signatura d'aquest conveni amb l'Ajuntament de Falset farà possible que l'Escola de Música pugui oferir educació musical en unes condicions adequades als seus alumnes, que provenen de tots els municipis de la comarca.

Segons el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, aquestes actuacions fomenten el creixement sostenible de la comarca i n'impulsen el seu desenvolupament. En aquest sentit, Poblet ha volgut destacar aquests dos projectes s'alineen amb els objectius estratègics de la Diputació. D'una banda, la promoció dels actius turístics, patrimonials i paisatgístics de les nostres comarques, i de l'altra, la voluntat de garantir l'accés a l'educació, i en especial a la formació musical, per tal que la música tingui el seu espai de desenvolupament arreu del territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: