Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pla de la Budellera preveu cedir els terrenys de la Platja Llarga a l'Ajuntament

Les 10,5 hectàrees, que ara són de titularitat privada, passaran a ser terrenys públics municipals, segons el PPU-24 / L'Ajuntament de Tarragona decidirà l'ús que en fa

A la imatge, la delimitació de les 10,5 hectàrees de la Platja Llarga que se cediran a l’Ajuntament de Tarragona A la imatge, la delimitació de les 10,5 hectàrees de la Platja Llarga que se cediran a l’Ajuntament de Tarragona CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 09 Novembre 2017 17:59

La Junta de Compensació Provisional del PPU-24 de la Budellera ha avançat que durant l'execució de la primera fase d'urbanització de la Budellera, de les dues que contempla el nou projecte, la Junta posarà en marxa la cessió del sector litoral de ponent de la Platja Llarga a l'Ajuntament de Tarragona. Segons els promotors, es tracta dels terrenys "que limiten al nord amb l'antiga carrtera de Barcelona (N-340), a l'est amb l'inici del càmping les Palmeres, al sud amb l'espai de platja i, a l'oest, amb l'accés viari actual a la Platja Llarga".

Un cop s'aprovi el projecte urbanístic de la Budellera, aquesta cessió suposarà l'aportació de 10,5 hectàrees a primera línia de costa que passarien a formar part del patrimoni natural de la ciutat ja que serien de titularitat pública. Des de la Junta de Compensació Provisional recorden que el nou espai públic, tant per damunt com per sota de la via, "queda definit al POUM de Tarragona del 2013, que va ser aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals del consistori".

L'Ajuntament decidirà sobre la Platja Llarga

Els propietaris també han deixat clar que a ells no els li pertoca decidir "quin ús se'n farà d'aquest espai; això és potestat del govern municipal", alhora que pensen que seria una bona oportunitat per tal de que Tarragona "pugui recuperar la seva façana marítima". Per aquesta raó, consideren que el desenvolupament del pla urbanístic de la Budellera "fa possible la protecció definitiva i el caràcter públic d'una part de la Platja Llarga".

Finalmnent, la Junta del PPU-24 vol recordar que el pla de la Budellera "respecta en tot moment el traçat i les àrees definides com a Anella Verda al POUM-2013, i no envaeix per a res els seus límits". Ans al contrari, asseguren que el desenvolupament en dues fases de la Budellera "permetrà connectar la platja amb l'Anella Verda a través d’àrees de descans i de lleure". 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: