Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou projecte de la Budellera manté la construcció de 4.040 habitatges

Els promotors del pla urbanístic tenen previst entregar el primer pis l'any 2026 / El projecte s'executarà en dues fases i contempla 48,4 hectàrees d'espais lliures públics

En color, la Fase 1 de la construcció del projecte urbanístic de la Budellera de Tarragona En color, la Fase 1 de la construcció del projecte urbanístic de la Budellera de Tarragona CEDIDA
Urbanisme Infocamp/ El Punt Avui
Divendres, 27 Octubre 2017 08:03

La junta de compensació provisional de la Budellera (PPU-24) ja ha presentat el nou projecte per a aquest pla parcial urbanístic de Tarragona; un projecte que ha hagut de refer per complir els requeriments fixats per la comissió territorial d’Urbanisme. El pla preveu les obres d’urbanització i d’edificació en dues fases, “de forma esglaonada i sense posar en risc la viabilitat tècnica i econòmica del sector urbanitzable”, assenyalen. El calendari d’execució, però, va per llarg. “En el millor dels escenaris, si tota la tramitació es desenvolupa sense entrebancs, la primera màquina no començaria a urbanitzar la Budellera abans de 2022; la primera grua no es posaria en marxa abans de 2024 i el primer pis no s’entregaria abans del 2026”, afirmen els promotors.

Els usos residencials es mantenen inalterables: es preveuen 4.040 habitatges nous, el 30% dels quals “gaudiran d’algun tipus de protecció oficial, la qual cosa significa posar en el mercat un mínim de 1.200 habitatges a preus assequibles”, destaquen.

Una de les novetats és la vertebració urbana dels carrers, que s’ordenarà a l’entorn dels dos barrancs de la Budellera. Aquests estaran majoritàriament a cel obert, i no coberts com en el pla anterior: “Al llarg de les seves lleres transcorreran camins, que permetran connectar les platges amb l’Anella Verda a través d’àrees de descans i lleure.”

La segona novetat és que la ciutat tindrà 48,4 hectàrees d’espais lliures públics en forma de quatre noves zones verdes: el parc de la Savinosa, el parc de l’Aigua, el gran parc de la Budellera (que relligarà la zona de la Budellera amb les urbanitzacions de Boscos i Cala Romana) i el parc Nord, “que serà una transició en zona verda entre l’espai edificat de la Budellera i l’Anella Verda”. Els promotors destaquen que, amb això, hi haurà “35,2 hectàrees més respecte al que exigeix la llei d’urbanisme, que és de 13,2 hectàrees. És a dir, la ciutat rebrà tres vegades i mig més d’espais lliures públics del que pertocaria per llei”.

La primera fase preveu la cessió gratuïta de 10,4 hectàrees de terreny a la platja Llarga, que actualment són privades i passaran a ser de titularitat pública municipal, sense haver-hi previst cap zona per a aparcament. També se cediran 9,2 hectàrees per a equipaments. El primer espai que s’urbanitzarà seria el sector comprès entre les instal·lacions del Nàstic i el col·legi Mare Nostrum.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: