Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els propietaris presenten un nou projecte urbanístic per a la Budellera

Tècnics de l’Ajuntament de Tarragona estudien ara la nova proposta, que la junta provisional va registrar el 10 d’agost / El pla s’executarà per fases

Imatge virtual de la Budellera Imatge virtual de la Budellera EL PUNT AVUI
Urbanisme Carina Filella / El Punt Avui
Dissabte, 26 Agost 2017 11:00

Els tècnics municipals de l’Ajuntament de Tarragona estan estudiant el nou projecte per a la Budellera, el pla parcial urbanístic que preveu la construcció de més de 4.000 habitatges entre la vall de l’Arrabassada i els barris de Llevant. La Junta de Compensació Provisional, integrada per més de 170 propietaris, va registrar el dia 10 d’agost la nova documentació al consistori, que inclou algunes de les modificacions requerides per la comissió territorial d’Urbanisme.

El ple de Tarragona va suspendre la tramitació del pla el març passat, després que la comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona rebutgés el projecte i fes una sèrie de requeriments d’obligat compliment per l’Ajuntament. El nou pla presentat per la junta de compensació inclou bona part dels mandats d’Urbanisme, com és el fet que el desenvolupament urbanístic de les 132,49 hectàrees afectades es faci per fases, i no tot de cop.

Altres canvis forçats per Urbanisme són que el consistori renunciï a l’aparcament previst a la platja Llarga, per tal de mantenir el terreny com a zona verda, i que es millori l’accés a l’A-7, entre altres mesures.

Des del seu origen, el projecte de la Budellera, que preveu la construcció de més de 4.000 habitatges, ha generat una forta oposició veïnal i d’entitats ecologistes. Ara, després de la presentació de la nova proposta, la CUP s’hi ha tornat a manifestar contrària. “Tot són temes de mínims que no van a l’arrel del problema, ja que en el fons aquest nou pla té els mateixos problemes centrals que el vell. I quins són aquests? Doncs que el pla és innecessari per a Tarragona, tot i que molt profitós per a uns particulars que tenen en l’actual conseller d’Urbanisme, no un aliat, sinó pràcticament un dels seus. [Josep Maria] Milà ni va posar en dubte el pla vell ni deixarà de defensar el nou”, asseguren. La CUP manté que nous plans parcials urbanístics són “innecessaris” per a la ciutat, “ja que no hi ha hagut creixement poblacional que ho justifiqui, tan sols el lucre important per als propietaris dels terrenys i els constructors que el pretenen executar”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: