Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Avancen les obres del projecte de la Via Augusta d’Altafulla

La transformació del carrer de la Fassina compta amb 68 places d’aparcament, una zona verda pública i una pista poliesportiva

Imatge del carrer de la Fassina inclós en el projecte de la Via Augusta a Altafulla Imatge del carrer de la Fassina inclós en el projecte de la Via Augusta a Altafulla CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Divendres, 12 Mai 2017 15:52

Altafulla ha recepcionat la urbanització del carrer de la Fassina, integrat dintre el projecte d’urbanització de Via Augusta –àrea d’aparcament nord, zona verda la Fassina i tall de carrer Boga al Barri Marítim.
La transformació d’aquest carrer ha tingut com a gran objectiu concentrar el màxim nombre de places d’aparcament en aquesta zona, per tal d’absorbir les places que s’han eliminat a tot el Barri Marítim i principalment en la nova zona del centre de Via Augusta destinada a vianants. Aquesta redistribució es combina al mateix temps amb una àmplia zona verda pública i una pista poliesportiva. D’aquesta manera, les actuacions en aquest tram han estat la creació –en el tram oest- d’una nova bossa d’aparcament d’asfalt de 68 places permanents degudament marcada amb senyalització horitzontal; i una altra zona d’aparcament que s’integra dintre del vial amb terra de sauló –en el tram est- que limita amb la zona verda pública i que forma una altra bossa d’aparcaments d’unes 60 places més.

L’actual zona verda és la que actua com a únic element que uneix les dues àrees verdes que, abans de les obres, estaven separades pel carrer Boga. Això ha permès organitzar de forma unitària tot aquest àmbit amb recorreguts per a vianants i creant espais més generosos pel passeig i el gaudi dels veïns amb espais amplis i arbrat.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha subratllat que “estem convençuts que les actuacions milloren substancialment la qualitat de vida tant de la gent que viu a Baix Mar com la gent que viu a la resta del poble”.

Projecte Via Augusta

Aquesta actuació del carrer de la Fassina forma part del projecte de Via Augusta les obres del qual van començar a finals de l’any passat i que està previst que finalitzin a finals de maig. En total han tingut un cost de 849.000 euros i han rebut dues subvencions importants; una per part del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en la vessant turística –amb 230.000 euros-; i una altra de la Diputació de Tarragona en concepte dels Jocs Mediterranis –d’uns 200.000 euros-.

El projecte de Via Augusta, a banda de la profunda remodelació i redistribució dels espais, contempla una important actuació d’integració urbanística tant de la plaça dels Vents com l’Oficina Municipal de Turisme que s’adaptarà també al nou plantejament del centre del Barri Marítim, tal i com ha assenyalat el regidor de Turisme del municipi, Pere Gomés.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: