Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell prepara una gran inversió al nucli de la Platja

El govern municipal espera finançar el projecte a través d’una subvenció del Pla de Barris o de l’Estat

El nucli de la Platja de Calafell s'ha convertit en una prioritat per al govern municipal El nucli de la Platja de Calafell s'ha convertit en una prioritat per al govern municipal CEDIDA
Urbanisme Josep M. Flores/ Taempus
Dimarts, 25 abril 2017 08:52

El govern de Calafell (el PSC, UAM i el PP) té la intenció de dur a terme un projecte de renovació de serveis i carrers al nucli de la Platja, que inclourà polítiques d’integració social i de dinamització econòmica. Aquest projecte es presentarà a les convocatòries de subvenció que hi hagi per a la renovació integral de nuclis urbans i similars, segons va explicar l’alcalde, Ramon Ferré (PSC). “Sembla que la Generalitat podria fer l’any vinent una convocatòria de la llei de barris. Però també podem presentar el projecte a altres subvencions com ara el DUSI, del govern central, o a altres que puguin sortir”, assenyala Ferré en un comunicat fet públic per l’Ajuntament.

L’alcalde calafellenc va insistir que el fet que es prioritzi una inversió d’aquesta magnitud al barri de la Platja no vol dir que l’Ajuntament deixi d’invertir en els altres nuclis municipals. “Tot el contrari, continuarem invertint arreu del poble amb totes les fonts de finançament possibles, també pròpies. Només que, per demanar subvencions, hem de presentar projectes que puguin sumar molts punts en la convocatòria”, va explicar Ferré.

L’àmbit d’aquesta actuació seria el comprès entre el carrer Sant Pere i la Carrerada d’en Ralet. En aquest sector es detecta una important desertització comercial, un deteriorament dels espais públics, un envelliment del parc d’habitatges i una forta presència de població immigrant. “Són problemàtiques precisament previstes en tota mena de subvencions per a la renovació urbana”, va admetre l’alcalde.

Obres al nucli antic

En el ple de divendres el govern de Calafell també es va comprometre a acabar entre aquest any i el 2018 totes les inversions previstes dins del Pla de Barris del nucli antic. Fa una setmana van començar obres de reurbanització dels carrers del centre (carrer de Jesús i el voltant) que inclouen la renovació de les voreres i la calçada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: