Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Interior cedirà emissores de la xarxa RESCAT d’emergències al Morell

També es comptarà amb un curs de formació per l’Ajuntament i els voluntaris del municipi

Conveni signat entre el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, i l'alcalde del Morell, Pere Guinovart. Conveni signat entre el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, i l'alcalde del Morell, Pere Guinovart. CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Gener 2017 10:09

Tal i com ha explicat el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, a través del conveni signat amb l’alcalde del Morell, Pere Guinovart, “el Departament d’Interior es compromet a cedir gratuïtament emissores de la xarxa de radiocomunicacions d’emergència de la Generalitat RESCAT als voluntaris de protecció civil del Morell”. En concret, “permetrà la cessió gratuïta de 2 terminals de la Xarxa RESCAT, a més d’un curs de formació per al seu ús tant a l’Ajuntament com als voluntaris de Protecció Civil d’aquest municipi”, ha manifestat Jané.

El titular d’interior ha agraït la bona tasca que es realitza per part dels voluntaris i ha destacat que “aquestes emissores permetran una major coordinació i una comunicació més directa amb Protecció Civil”.

Per la seva banda, el director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha destacat el paper preventiu i de suport en emergències dels voluntaris de Protecció Civil municipals que coneixen el territori com ningú. En aquest sentit, Delort ha posat en valor que les emissores RESCAT “facilitaran i reforçaran la seva tasca”.

El contacte a través d’una xarxa comú de radiocomunicacions permetrà facilitar la comunicació entre el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i els voluntaris de protecció civil en especial, per exemple, durant el desenvolupament de serveis preventius en esdeveniments com cercaviles o cavalcades.

Xarxa RESCAT

RESCAT és una xarxa pública de radiocomunicacions d’emergències i seguretat a Catalunya creada amb l’objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències. Es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, possibilitat de comunicacions xifrades, bona cobertura urbana i rural i comunicacions en grups independents amb possibilitat de coordinació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: