Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Millorem Torredembarra, la nova app per a mòbils d’incidències a la via pública

Un cop descarregada l'app, el ciutadà només caldrà que faci una foto de la incidència detectada, geolocalitzar-la i enviar el missatge

El regidor Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, acompanyat de l'alcalde Eduard Rovira, mostra que la nova app és fàcil d'utilitzar El regidor Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, acompanyat de l'alcalde Eduard Rovira, mostra que la nova app és fàcil d'utilitzar JOSEP CARTANYÀ
Tecnologia Redacció Infocamp
Dilluns, 05 Març 2018 16:27

L’Ajuntament de Torredembarra ha posat en marxa l’app per a mòbils 'Millorem Torredembarra' de gestió d’incidències a la via pública, que ja es troba disponible a Google play i App Store. L’objectiu d’aquesta nova eina és millorar el coneixement de les incidències, la seva resolució i també la connexió amb la ciutadania a l’hora de donar resposta a les seves reclamacions. Durant la presentació de l’aplicació, l’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que aquest nou servei s’implementa a través del Programa Treball i Formació subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Amb aquest ajut s’han contractat i format set persones (dues per dotze mesos i cinc per sis mesos). Una part farà tasques de gestió de l’aplicació i una altra formarà part de la Brigada d’Intervenció Ràpida (BIR) i realitzarà enquestes a la ciutadania per desenvolupar una auditoria de sensacions.Quan finalitzi el programa de treball i formació, serà el propi personal de l'Ajuntament qui continuarà amb aquestes tasques. La implantació del projecte és un treball conjunt entre les regidories de Via Pública i Manteniment i de Sostenibilitat.

Més feedback amb els ciutadans

El regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, ha explicat que s’ha triat una aplicació "molt fàcil d’utilitzar per facilitar al màxim la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes". D’aquesta manera, cal descarregar-se l’aplicació gratuïta des de Google play o Apple Store i una vegada ja es disposa d’aquesta, només cal fer fotografia de la incidència detectada, geolocalitzar-la i enviar el missatge. En tot moment, l’usuari rep resposta per correu electrònic sobre l’estat de la gestió. Segons el tipus d’incidència, especialment aquelles que tenen lloc en àmbits privats i poden comportar l’obertura d’un expedient de disciplina urbanística, s’informarà al ciutadà o ciutadana si ha de dur a terme alguna tràmit complementari.

A tall d’exemple, les incidències de la via pública més freqüents són: mobiliari urbà, senyals de trànsit i semàfors, plagues, enllumenat, neteja i manteniment de zones verdes, voreres, neteja viària, clavegueram i fuites d’aigua, males olors, contenidors i recollida de residus, d’altres desperfectes.

Les queixes més freqüents

La tècnica de la Regidoria de Sostenibilitat, Elisenda Forés, ha explicat que l'auditoria de sensacions, -basada en el model implantat a l'Ajuntament de Manresa-, es fa amb l'objectiu de "preguntar a la gent què ès alló que li molesta més quan va pel carrer". Per conèixer aquesta percepció per barris, es faran 200 enquestes entre ciutadans de diverses zones de Torredembarra.

De moment, de les 90 persones enquestades, es desprèn una de les queixes més freqüents és per les tifes de gossos que es troben a la via pública. D'altres donen més importància dels voluminosos que la gent deixa al mig del carrer o que hi ha contenidors que estan plens. N'hi ha, en canvi, que troben a faltar més papereres, manca de neteja o que algun fanal no funciona.

Més informació de l'APP

El disseny de l’aplicació Millorem Torredembarra ha tingut un cost de 7.700 € + IVA i 30 € de manteniment mensual. A més, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 103.900 € del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu, que inclou la implantació d’aquest nou sistema de gestió d’incidències i també el projecte d’actualització del Registre Municipal d’Activitats inclòs en la Línia Dona de la convocatòria d’ajuts per al qual s’ha contractat una dona durant dotze mesos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: