Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 5% de pagaments per aparcar en zona blava a Valls ja es fan a través del mòbil

L'aplicació per a mòbils 'AparcApp' no té cap cost per als usuaris

L'aplicació per a mòbils AparcAPP a Valls L'aplicació per a mòbils AparcAPP a Valls CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Dimecres, 05 Juliol 2017 16:14

El nou sistema de pagament en les zones blaves de Valls per mitjà de l’aplicació per a telèfons mòbils ‘AparcApp’, que no té cap cost per als usuaris, ja suposa el 5% del total de les operacions per aparcar en aquestes àrees regulades. La resta d’operacions de pagament se segueixen fent amb monedes (73%) i amb targeta (22%). D’aquesta manera, l’App posada en marxa per la Regidoria de Mobilitat ha tingut, en només quatre mesos i mig de funcionament, una bona acceptació i s’està consolidant com una eina de pagament que facilita el dia a dia dels conductors.

L’empresa municipal d’aparcaments VIAS SAM va implantar l’App a mitjans de febrer i des d’aleshores la xifra d’usuaris totals d’aquest sistema ha anat creixent progressivament del centenar inicial fins els 294 del juny. Així mateix, el nombre total d’operacions realitzades va passar de 305 a 1.812 mensuals; la mitja d’operacions en un dia, de 19 a 77, i la mitjana de pagament per operació, de 1,02 euros a 1,21 euros.

‘AparcApp’ informa els conductors sobre la disponibilitat de places en les zones d’estacionament regulat i permet que l’usuari no hagi de preveure amb antelació el temps que estarà aparcat ni hagi d’avançar diners ja que el pagament és ajustat al temps real d’estacionament i es fa còmodament des de la mateixa App, amb la qual cosa també s’eviten possibles sancions per excés de temps. Una vegada aparcat, des de l’App es pot activar el pagament de la zona blava sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per pagar i retirar el tiquet.

L’aplicació facilita l’estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides, per la qual cosa la rotació de vehicles és més alta. La Regidoria de Mobilitat ha constatat que el nou sistema ajuda en l’objectiu d’incrementar les rotacions, una tendència que es manté a l’alça en els darrers dos anys. L’App també permet que els comerciants puguin oferir descomptes als seus clients.

Horaris d’estiu de les zones blaves

D’altra banda, l’empresa municipal d’aparcaments ha fixat horaris especials durant aquests mesos d'estiu, com ja va fer l’any passat. Així, la zona del Vilar és gratuïta fins el diumenge 3 de setembre, mentre que els dissabtes de juliol i agost no es paga en cap zona blava de la ciutat. També serà gratuït estacionar en totes les zones blaves de Valls entre el 3 i el 20 d’agost, ambdues dates incloses.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: