Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els fets delictius cauen un 85% a la ciutat de Tarragona durant l'estat d'alarma

La Guàrdia Urbana denuncia 556 persones per no respectar el confinament

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Tarragona Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Successos ACN
Dimecres, 08 abril 2020 20:16

L'estat d'alarma s'ha traduït en un 85% menys de denúncies per fets penals a Tarragona. Segons es desprèn de la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat que s'ha fet aquest dimecres, entre el 16 de març i el 7 d'abril la Guàrdia Urbana ha instruït 33 denúncies i ha fet 16 detencions per diferents tipus de delictes –davant les 225 denúncies i els 37 arrestos del mateix període de l'any passat. En general, els delictes i els furts s'han reduït de forma "considerable", segons l'Ajuntament. A més, durant aquest període el cos policial ha identificat 932 persones que transitaven per la via pública i n'ha denunciat 556 per incomplir el confinament al domicili. També s'han interceptat 128 vehicles que no respectaven el confinament.

A més, degut a l'increment de deixalles que s'han dipositat fora dels contenidors, incomplint l'horari o de les normes d'higiene i neteja, s'han tramitat 24 expedients sancionadors.

Pel que fa a la seguretat viària, la Guàrdia Urbana ha destacat una notable reducció en el nombre d'accidents de trànsit. Des del 14 de març se'n compten onze -nou dels quals amb danys materials i dos amb ferits lleus-, davant els 61 del mateix període del 2019, el que significa una reducció del 83%. La Guàrdia Urbana també ha obert nou diligències per conduir sense carnet o amb el permís retirat, deu menys que el 2019.

Durant el període de l'estat d'alarma, la Guàrdia Urbana ha fet 99 controls de mobilitat, que es planifiquen de manera coordinada amb Mossos. Els controls s'han intensificat amb motiu de la Setmana Santa per evitar desplaçaments a segones residències.

El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha recordat que "tots volem que els dies de normalitat arribin aviat, però no ens podem impacientar ni relaxar". "La coordinació de tots els cossos que operen a Tarragona és una condició per mantenir l'eficàcia que hem tingut aquests dies a la ciutat i, més encara durant els dies de Setmana Santa, el confinament s'ha de mantenir", ha assenyalat. Castaño també ha afirmat que la ciutadania de Tarragona està tenint una actitud exemplar des del primer moment de confinament.

La Junta Local de Seguretat de Tarragona s'ha reunit aquest dimecres en sessió extraordinària per fer seguiment de la coordinació que mantenen els diferents cossos de seguretat. A la Junta, que ha estat presidida per l'alcalde Pau Ricomà, també s'han abordat els possibles escenaris de desconfinament, atès que caldrà treballar-los de manera conjunta entre totes les forces de seguretat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: