Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença el judici contra un noi acusat d’apunyalar un amic amb qui jugava a videojocs a Tarragona

El jove, que té 20 anys, s’enfronta a una pena de fins a 15 anys de presó per temptativa d’assassinat

Sala de vistes de l'Audiència de Tarragona on se celebra el judici contra un jove acusat d'intentar matar un amic seu Sala de vistes de l'Audiència de Tarragona on se celebra el judici contra un jove acusat d'intentar matar un amic seu ROGER SEGURA / ACN
Successos ACN
Dimarts, 20 Març 2018 16:11

Aquest dimecres ha començat a l’Audiència de Tarragona el judici contra un jove de 20 anys que està acusat d’intentar matar un amic seu amb qui solia jugar a videojocs. Els fets es van produir el 31 d’agost del 2016 en una casa de l’avinguda Boscos de Tarragona, a la zona de Llevant de la ciutat. Durant la vista oral, la víctima ha assenyalat el seu amic com la persona que el va agredir amb un ganivet mentre dormia. La fiscalia sol·licita una pena de dotze anys de presó per temptativa d’assassinat i, l’acusació particular, quinze. Per la seva banda, la defensa sol·licita la lliure absolució del jove, que està previst que declari dijous davant els magistrats de la secció quarta de l’Audiència.

Segons la fiscalia, l’acusat i la víctima tenien una relació amistosa des de feia anys, per la qual cosa la víctima solia acollir a l’acusat a casa seva, on acostumaven a passar junts caps de setmana o períodes més llargs principalment per distreure’s amb jocs electrònics.

En una d’aquestes trobades, la nit del 31 d’agost del 2016, el ministeri públic sosté que la víctima estava en una habitació dormint quan l’acusat, per motius desconeguts, va decidir acabar amb la seva vida i va entrar al seu dormitori.

Aprofitant que la víctima dormia, afegeix la fiscalia, li va propinar diverses punyalades amb un ganivet de cuina. En aquell moment la víctima es va despertar i va poder escapar-se de l’agressió i alertar als agents de l’autoritat. Aquest dimecres, la víctima ha admès que el seu amic es va quedar amb ell i el va ajudar a trucar a emergències.

Els serveis d’emergència van traslladar el noi ferit en estat greu a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va haver de ser intervingut de dues ferides d’arma blanca. El jove, de 18 anys, va quedar ingressat a l’UCI, però l’endemà se’l va derivar a planta.

En un primer moment, la víctima va manifestar que, en despertar-se, s’havia adonat que sagnava, però que desconeixia com s’havia produït les ferides. Poc després, els Mossos van detenir l’altre individu que era amb ell per la seva presumpta relació amb el cas, ja que també va donar unes explicacions confuses a la policia.

Finalment, la víctima va declarar als mossos que el seu amic havia estat l’autor de les ganivetades i, el 4 de setembre, el jutjat de guàrdia de Tarragona va decretar presó provisional sense fiança per al detingut, que era veí de Cambrils.

El judici va quedar suspès el passat 14 de febrer perquè no s’havien citat uns pèrits. A més de la víctima, aquest dimecres han declarat amics i familiars, així com psicòlegs del Centre Penitenciari de Mas d’Enric. La vista finalitzarà dijous amb la declaració de l’acusat, els informes de les parts i les conclusions definitives.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: