Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Maricel ja es troba de camí cap a la República Txeca

El jutge ha resolt a favor de la mare txeca la disputa per la custòdia de la nena / La menor tarragonina ha patit una crisis d'angoixa abans de ser traslladada pels Mossos a l'aeroport de Barcelona 

Familiars i veïns han donat suport i han acompanyat a la Maricel i al seu pare durant tot el matí Familiars i veïns han donat suport i han acompanyat a la Maricel i al seu pare durant tot el matí MARINA MARTÍNEZ
Successos Marina Martínez
Divendres, 19 Gener 2018 14:01

Maricel ja va de camí cap a l’aeroport de Barcelona per retrobar-se amb la seva mare i posar rumb a la República Txeca. El cas es remunta anys enrere quan els pares d’aquesta nena tarragonina, d’onze anys, van iniciar el procés de divorci. Durant aquest procés, les batalles legals han estat constants per quedar-se amb la custòdia de la menor. Finalment, la jutgessa va dictaminar a favor de la mare.

La situació, però, és més complexa. Aquest matí acabava el termini perquè el seu pare, el tarragoní Antoni Miquel, entregués a la seva filla als Mossos d’Esquadra i aquests la portessin a Barcelona on l’esperava la seva mare. A primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra, després que el pare no entregués a la seva filla, han anat al domicili d’aquest per endur-se a la nena a l’aeroport. Un cop al domicili, la nena ha patit un atac d’angoixa amb motiu de no voler tornar amb la seva mare i ha hagut de ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII: “Maricel porta dos dies amb una crisis d’angoixa i no vol tornar amb la seva mare per la situació que va viure en el passat”; assegurant Miquel que, fins i tot, afirma tenir informes psicològics on la menor explica que rebia maltractament per part de la seva progenitora.

La història, tot i rebre el suport de diferents veïns i familiars, ha acabat amb la menor sent traslladada a l’aeroport de Barcelona al voltant de les 13h, on la seva mare l’esperava.

El consistori també ha donat suport

Des de l’Ajuntament de Tarragona també s’ha volgut donar suport a la família i la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha estat durant tot el matí a l’Hospital Joan XXIII amb un equip de psicòlegs i treballadors socials per ajudar a tranquil·litzar a la menor. Tot i les diverses ajudes, l'ordre de la jutgessa ha estat clara: “hi ha una acte judicial que així ho determina i se li ha de donar compliment; per damunt de la justícia no hi ha ningú”, ha sentenciat Santos. 

Per la seva part, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha mostrat el seu suport a través de les xarxes socials. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: