Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mor d’un infart el portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló

Ha estat aquest matí quan es trobava a la seva parada del Mercat Central

Imatge d'arxiu d'Albert Abelló Imatge d'arxiu d'Albert Abelló CEDIDA
Successos Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Desembre 2017 16:29

Mor de manera sobtada Albert Abelló, regidor portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de Tarragona. Abelló, de 57 anys, ha patit un infart aquest dimecres al matí quan es trobava a la seva parada del Mercat Central. Empresari i polític va començar la seva carrera professional com a venedor de peix. El 1987, amb 27 anys, va muntar Anna Pons, el seu primer negoci, una cadena d'aliments congelats amb 13 establiments a la zona del sud de Catalunya. El 2006 va passar a presidir la Cambra de Comerç de Tarragona. Al gener de 2015 va abandonar el càrrec per postular-se com a candidat a l'alcaldia de Tarragona per Convergència Democràtica de Catalunya, ara PDeCAT. Era regidor a l’Ajuntament des del juny d’aquell any i, recentment, havia estat nomenat director del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Reaccions dels companys

Tarragona ràdio ha informat que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat consternat per la sobtada mort d’Albert Abelló: “No tinc paraules, és la segona vegada enguany que perdem una persona de l’equip del Consistori inesperadament. El meu condol a la família, a la Cristina Guzman i al seu partit”, ha escrit al seu compte de Twitter. Ballesteros feia referència a la mort sobtada de Marbel Negueruela, regidora d'Esports, el passat mes de febrer.

El portaveu de Ciutadans, Ruben Viñuales, visiblement afectat i emocionat, ha dit que aquest 2017 ha estat un any "horrorós". Ha manifestat que Abelló era una persona que s'estimava molt la ciutat i que havia treballat molt per ella. En aquesta mateixa línia s'ha expressat el regidor d'Units per Avançar, Josep Maria Prats, que havia estat company seu amb CiU: "Era un home apassionat i molt treballador", ha dit Prats, i ha lloat el caràcter proper del regidor del PDeCAT.

Laia Estrada, regidora de la CUP, ha manifestat que és una notícia "terrible", que han conegut per la portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria. D'Abelló n'ha destacat la seva proximitat i el seu tarannà i caràcter afable. La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, ha recordat que és el segon cop que han de lamentar una mort sobtada en el que portem d'any. "Tenia un sentit de l'humor molt propi i molt tarragoní", ha manifestat Sentís.

Les reaccions se succeeixen, també, mitjançant les xarxes socials. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, també ha fet una piulada en què diu "Tristor immensa en conèixer la mort del nostre company Albert Abelló. Una abraçada ben forta a tota la família i amics i al PDeCAT de Tarragona. Descansa en pau Albert". Els grups municipals i regidors companys de consistori també estan manifestant la seva sorpresa i consternació pel traspàs sobtat del regidor.

Des d’Infocamp ens sumem a les mostres de condol i expressem tot el suport a la família i amics d’Albert Abelló.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: