Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quasi 900 catalans ferits per les dures càrregues policials

Un jove que volia votar a l’Institut Ramon Llull de Barcelona va rebre un impacte de bala de goma a un ull des de molt poca distància / L'avi que va tenir un infart a Lleida en ser desallotjat violentament es debat entre la vida i la mort

Agents de la Policía Nacional van llençar per l'escala la veïna barcelonina Marta Torrecillas, li van trencar tres dits de la mà i li van tocar els pits Agents de la Policía Nacional van llençar per l'escala la veïna barcelonina Marta Torrecillas, li van trencar tres dits de la mà i li van tocar els pits CEDIDA/ TWITTER
Catalunya El Punt Avui
Dilluns, 02 Octubre 2017 08:12

Ahir un total de 893 persones, entre les quals molts ancians, van resultar ferides per les càrregues indiscriminades de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil a davant dels col·legis electorals i van haver de ser ateses pel Servei d’Emergències Sanitàries (SEM). Dos dels ferits van resultar greus i van haver de ser ingressats als hospitals de Sant Pau i Vall d’Hebron, a la capital catalana, segons va informar quasi a les nou del vespre el Departament de Salut. El Ministeri d’Interior, per la seva banda, va comptabilitzar 33 policies i agents de la Guàrdia Civil atesos.

L’home ingressat a Sant Pau, jove, va quedar ferit en l’ull per l’impacte d’una pilota de goma com a conseqüència d’una càrrega de la Policía a les portes de l’escola Ramon Llull de Barcelona. Va haver de ser operat d’urgència ja que va rebre l’impacte des de molt poca distància i ahir al vespre es temia que podria perdre l’ull. L’altre ferit greu, ingressat al Vall d’Hebron, és un home d’uns 70 anys que va tenir una aturada cardiorespiratòria quan la policia va desallotjar un col·legi electoral al barri de La Mariola, a Lleida. A última hora d’ahir es temia per la seva vida.

Aiguaviva

Es dona la circumstància que deu dels ferits ho van ser pel llançament de gasos lacrimògens. Va passar durant una càrrega policial que van fer els agents de la policia a Aiguaviva, al Gironès, ahir al migdia, mentre uns 200 veïns feien un dinar de germanor al costat de l’Ajuntament, que va fer de seu electoral. Un dels ferits va haver de ser ingressat a l’hospital Josep Trueta de Girona.

La majoria de ferits, 384, ho van ser a la Regió Sanitària de Barcelona, 250 a la Regió Sanitària Girona, 111 a la Regió Sanitària Lleida, 58 a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, 47 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 42 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona i 1 a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. La majoria de ferits van rebre coces i cops de porra que els va fer talls i contusions.

La tiren per l’escala, la vexen i li trenquen tres dits de la mà un per un

Entre les agressions que ahir es van difondre més per la xarxa i els mitjans de comunicació i van causar més indignació i impacte, hi havia la de la barcelonina Marta Torrecillas, de 33 anys, a qui uns agents de la Policia Nacional van tirar per unes escales quan a mig matí van entrar violentament a l’Institut Pau Claris de Barcelona on volia votar. Els agents van entrar al col·legi, la van tirar a terra i la van arrossegar per l’escala. “Un agent mentre m’arrossegava m’anava a trencant els dits de la mà un per un expressament”, va explicar ella mateixa al Twitter. Després d’anar a un centre hospitalari on la van curar, va tornar a la seu electoral a votar. La solidaritat amb ella va ser unànime a les xarxes socials on, fins i tot, es va difondre el número d’identificació de l’agent que li va trencar els dits perquè se’l denunciï. Van ser moltes les persones que van indignar-se per una agressió que, per molta gent, també va ser masclista, ja que a la jove li van arrencar part de la roba i va rebre tocaments.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: