Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

761 ferits o contusionats per les càrregues policials per impedir el referèndum

El portaveu del Goven, Jordi Turull, recorda a la policia espanyola que el Parlament va prohibir l'ús de pilotes de goma a Catalunya/ Una noia denuncia agressions físiques i sexuals

Càrregues policials a l'Institut Tarragona Càrregues policials a l'Institut Tarragona ACN
Catalunya Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Octubre 2017 15:47

Les càrregues de la Guàrdia Civil i de la Policía Nacional per impedir el referèndum han provocat almenys 761 ferits o contusionats, segons ha assegurat el portaveu del Govern, Jordi Turull, que ha afegit que en algun cas les ferides són greus. Un dels ferits ha hagut de ser ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona per l'impacte d'una pilota de goma a un ull i ha hagut de ser intervingut d'ugència.

Turull ha qualificat aquests fets de "gravíssims i inaudits", ha mostrat "el suport i la solidaritat" del Govern als ferits i als seus familiars, i els ha demanat que vagin a un centre mèdic per demanar un certificat i presentin una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Finalment, el portaveu del Govern ha recordat als cossos estatals que el Parlament va aprovar la supressió de les pilotes de goma i els ha demanat que "siguin conseqüents amb aquesta decisió". 

Agressions físiques i sexuals

Segons ha pogut saber aquest mitjà, alguns agents no tan sols han utilitzat pilotes de goma i porres, sinó martells de goma per colpejar als votants i voluntaris i en algun poble, fins i tot, gasos lacrimògens. A les xarxes socials, alguns testimonis -com el d'una jove que ha volgut mantenir el seu anonimat- també han denunciat altres agressions. Aquesta jove ha denunciat que els policies l'han retingut, li han fet talls als dits de la ma i li han tocat els pits, mentre altres agents reien.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: