Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inhabilitat tres mesos un llevador de Joan XXIII per avortament imprudent

El jutge ha dictaminat la condemna per al llevador en pràctiques declarat autor dels fets al 2009

La mare afectada ha explicat els fets del setembre de 2009, avui, al Col·legi d’Advocats de Tarragona La mare afectada ha explicat els fets del setembre de 2009, avui, al Col·legi d’Advocats de Tarragona ACN
Successos Marina Martínez
Dijous, 22 Juny 2017 17:29

El jutjat penal número 1 de Tarragona ha condemnat un llevador de l’Hospital Joan XXIII per un delicte d’avortament per imprudència greu. La sentència ha dictaminat tres mesos d’inhabilitació per al llevador i una multa de 450 euros per la mort del fetus de 41 setmanes. El jutge també ha condemnat les asseguradores de l’Institut Català de la Salut (ICS) a pagar una indemnització als pares, veïns de la Canonja.

Els fets van passar al 2009 quan l’afectada, Mònica Ramos, va ingressar a Joan XXIII en situació de part. Ramos ha explicat que, un cop atesa pel llevador -al que ha qualificat com un treballador amb poca experiència-, no va realitzar l’activitat adequada de control i va decidir enviar-la a casa posant en risc el seu embaràs: “O no hi havia ganes de treballar o faltava personal”. Unes hores després, la pacient va tornar amb el fetus danyat i va ser necessari practicar-li una cesària d’urgència que va acabar amb una parada cardiorespiratòria d’aquest. L’afectada ha resumit el tracte rebut com vexatori: “No em van deixar acomiadar-me d’ell, només el vaig agafar a través d’una caixa congelada”.

Aquests vuit anys, conjuntament amb l’Associació del Defensor del Pacient, Ramos ha estat lluitant per “evitar que els culpables tornin a exercir”. Al judici, el llevador va reconèixer els fets i l’altra acusada, una ginecòloga, va quedar absolta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: