Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Desarticulat un entramat criminal dedicat al tràfic de drogues amb la detenció de 45 persones

Dos dels grups, ubicats a Tarragona, es dedicaven a la venda de les drogues, el tercer era l’encarregat de proveir-los de substàncies des de Torredembarra

Operatiu dels Mossos d'Esquadra Operatiu dels Mossos d'Esquadra CME
Successos Redacció Infocamp
Divendres, 16 Juny 2017 09:16

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un entramat de grups criminals dedicats al tràfic de drogues al Camp de Tarragona. La investigació, que s’ha desenvolupat en dues fases ha permès detenir 45 persones de nacionalitat espanyola i marroquina, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per pertinença a organització criminal.

La primera fase de la investigació es va iniciar al novembre de 2016 quan els Mossos van poder determinar que un grup organitzat s’havia instal·lat a Tarragona des d’on es dedicava a la venda de drogues, principalment cocaïna. Els investigadors van acreditar que aquest grup estaria coordinat amb dos més, un instal·lat també a Tarragona i l’altre a Torredembarra. Aquest últim, a part de dedicar-se a la venda, era l’encarregat de nodrir de drogues a l’entramat criminal. Per fer-ho setmanalment desplaçaven la droga als punts de distribució en combois de dos o tres vehicles, un dels qual portava les substàncies, i els altres feien tasques de control i vigilància per evitar els controls i eludir l’acció policial.

Els lliuraments de les drogues els feien en petites quantitats, uns 500 gr, així evitaven que la policia els intervingués grans volums en el cas de ser detectats. A més els grups es dedicaven a cultiu de marihuana per després vendre-la. Ho feien amb plantacions que havien emplaçat en diferents pisos que havien ocupat de la ciutat de Tarragona.

L'operatiu

El passat 18 de maig es va dur a terme una primera fase de l’operatiu amb l’objectiu de desmantellar els punts de distribució que l’organització tenia establerts. L’acció policial va permetre detenir 27 persones, principalment els encarregats de distribuir les drogues i el cap d’un dels grups de Tarragona. El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll als domicilis del detinguts de Tarragona.

En les entrades es van intervenir més de 13.000 euros en efectiu, drogues de diferents tipus, principalment cocaïna, i estris per a la venda i distribució. A més, els agents van localitzar dues plantacions de marihuana en dos pisos que l’organització havia ocupat al barri de Sant Salvador de Tarragona.

La darrera fase de l’operatiu es va desenvolupar aquest dilluns dia 12. Aquesta segona fase, que contemplava la detenció dels principals caps dels grup, va permetre detenir 18 persones més, entre les quals estaven els dos líders que havien ocupat el lloc de qui havia estat empresonat. També es van realitzar entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts a Tarragona, Creixell i Torredembarra, i a un restaurant, també a Torredembarra, que servia a l'organització per blanquejar els guanys. Aquesta vegada els policies van decomissar més de 15.000 euros en metàl·lic, 4,5 kg de haixix i altres substàncies en petites quantitats. Això indicava als investigadors que l’organització pràcticament va quedar desmantellada amb la primera intervenció.

Quatre dels arrestats, un cop van passar a disposició judicial, van ingressar a presó, i 13 van quedar en llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts estant pendents de que el jutge els citi a declarar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: