Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La millora de l’Hospital de Dia de l’Hospital Joan XXIII permet fer més tractaments i més visites

El Servei de Medicina Interna compta amb una unitat que, amb els recursos de l’Hospital de Dia, ha passat de fer 1.200 visites l’any a 2.070

Sala polivalent de l’Hospital de Dia, ubicat a la tercera planta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona Sala polivalent de l’Hospital de Dia, ubicat a la tercera planta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Agost 2019 19:41

L’ampliació i millora dels espais de l’Hospital de Dia, ubicat a la tercera planta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, han tingut una repercussió en la millora de l’atenció als pacients, segons l'ICS del Camp de Tarragona. Aquesta millora ha suposat, per exemple, l’ampliació de la cartera de serveis i la millora en l’eficiència i l’eficàcia de l’atenció als pacients del Servei de Medicina Interna del centre sanitari.

L’Hospital de Dia de Medicina Interna va néixer el 2013 amb l’objectiu de millorar l’assistència de pacients crònics complexos, disminuir les consultes a urgències i els ingressos hospitalaris de pacients que poden ser atesos en règim ambulatori. Aquesta unitat compta amb un metge especialista en medicina interna, un MIR en rotació, i una infermera especialitzada que també realitza funcions de gestió de casos.

La cap de Servei de Medicina Interna, Teresa Auguet, explica que amb les obres de millora de l’Hospital de Dia “comptem amb una consulta pròpia per visitar i informar els pacients, amb total intimitat, i amb més espai a la nova sala de tractaments”. El nou Hospital de Dia aporta una nova sala d’espera gran i còmode, les consultes i despatxos adequats per donar una atenció individual a cada pacient i dues àrees grans (sales polivalents) amb butaques i llits per dur a terme els tractaments adequats. De fet, aquesta àrea permet que determinats pacients puguin estar a l’Hospital Joan XXIII, sense necessitat d’ingrés, mentre els realitzen diferents proves complementàries o s’administra el tractament oportú, explica la doctora Auguet. La unitat compta amb una consulta totalment equipada, 7 butaques i 3 llits a la sala polivalent on es poden administrar tractaments o realitzar exploracions complementàries mínimament invasives.

Passadís de la sala d'espera de l''Hospital de Dia de l'Hospital Joan XXIII: 

passadís sala espera Joan XXIII

A més, aquests espais nous de l’Hospital de Dia han afavorit la coordinació amb la Unitat de Diagnòstic Ràpid, que és una alternativa eficaç a l’hospitalització convencional per efectuar avaluacions diagnòstiques ràpides de pacients amb símptomes potencialment greus. L’especialista en medicina interna explica que “aquests pacients poden ser derivats des de l’atenció primària, el servei d’urgències, la consulta de medicina interna, l’hospitalització domiciliària o la consulta d’altres especialitats”. Els objectius d’aquesta unitat són: millorar l’atenció integral del pacient mèdic, disminuir els ingressos i les estades inadequades, millorar la satisfacció del pacient donant una atenció continuada, àgil i sense demora, diagnosticar un problema de salut potencialment greu en un màxim de tres setmanes des de la primera visita, millorar l’efectivitat i millorar la satisfacció professional.

Millores a l’Hospital de Dia

L’any 2018 es van finalitzar les obres d’ampliació i modernització de l’Hospital de Dia del Joan XXIII. L’actuació que es va fer, ocupa una superfície de 473 m2 i té com a objectiu principal millorar l’atenció i la confortabilitat dels pacients, separant l’àrea amb pacients hematoncològics de l’àrea polivalent, on a més de Medicina Interna, s’atenen pacients d’altres serveis com Endocrinologia, Neurologia, Digestiu, Al·lergologia, Pneumologia, Reumatologia....

Amb aquesta ampliació es va crear una nova sala d’espera de 130 m2, amb nous banys pels usuaris, es va ampliar també amb 9 consultes i es va construir la nova àrea o sala polivalent, de 110m2, amb capacitat fins a 15 punts d’atenció, amb butaques i llits. La inversió realitzada va ser d’uns 400.000 €, tenint en compte l’obra civil i l’equipament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: