Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

300 especialistes abordaran a Tarragona els reptes de les cures pal·liatives

El proper divendres i dissabte, 9 i 10 de març, se celebrarà el Xè Congrés de la Societat Catalano-balear de Cures Pal·liatives al Palau de Congressos

Imatge d'arxiu del Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives Imatge d'arxiu del Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Març 2018 18:19

Metges, psicòlegs, infermeres, fisioterapeutes i treballadors socials treballaran conjuntament per afrontar els reptes que plantegen les cures pal·liatives en la societat actual: l’envelliment de la població i la cronicitat de les patologies obliguen a definir una nova aproximació en l’atenció dels pacients i a fer ús de noves eines i estratègies per proporcionar el millor tractament. Aquest debat es produirà en el marc del Xè Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, que se celebrarà els propers 9 i 10 de març al Palau de Congressos de Tarragona. Un total de 300 especialistes es desplaçaran a Tarragona per definir els diversos aspectes clínics, ètics i organitzatius que identifiquin els criteris adequats per dur a terme una atenció pal·liativa del màxim nivell.

Les jornades es duran a terme en sessions conjuntes i en taules de debat especialitzades en tres temes: l’atenció pal·liativa al pacient no oncològic, l’atenció pal·liativa en entorns d’alta complexitat i, en tercer lloc, l’atenció psicosocial als equips. En conjunt, hi participaran al voltant de setanta ponents i es presentaran una cinquantena de comunicacions en format oral i pòsters.

Les conferències

La conferència inaugural comptarà amb el president de l’Associació Europea de Cures Pal·liatives (EAPC, per les seves sigles en anglès), el professor Philip j. Larkin, qui reflexionarà sobre la dignitat i la compassió en l’aplicació dels tractaments.

Les sessions també tractaran el passat i el futur. Divendres dia 9, a les 20:00 hores, el catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, Dr. Joaquin Ruiz de Arbulo, impartirà una sessió magistral sobre com afrontaven la mort els nostres avantpassats –concretament, a l’època de la Tarraco romana-. D’altra banda, dissabte, abans de la sessió de cloenda, el periodista Xavier Grasset moderarà el debat ‘Les cures pal·liatives a la nostra societat’, que també comptarà amb la participació dels Drs. Marta Vidal, Daniel Roca, l’actor Pep Cruz i la periodista i escriptora Elisabet Pedrosa.

La presidenta del Comitè Organitzador del Congrés, Dra. Tani Francesch, destaca la importància creixent de les cures pal·liatives i assenyala “la necessitat d’abordar el repte que aquests tractaments siguin també una realitat per a aquells pacients que per motiu de l’envelliment o per les característiques de les seves malalties, no poden ser tractats amb una finalitat curativa. S’ha d’implementar una visió àmplia de les cures”, afegeix.

El programa complet del congrés es pot consultar a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: