Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un estudi rebel·la que manca formació i recursos per tractar el dolor crònic infantil

L'estudi recent de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV estima que els dolors crònics en nens afecten a un 37% de la població

Membres de la Càtedra de Dolor Infantil Fundación Grünenthal i experts del dolor infantil que han participat en el treball. A la dreta, el director de la Càtedra, el doctor Jordi Miró (URV) Membres de la Càtedra de Dolor Infantil Fundación Grünenthal i experts del dolor infantil que han participat en el treball. A la dreta, el director de la Càtedra, el doctor Jordi Miró (URV) URV
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 15 Desembre 2017 11:16

El dolor infantil crònic pateix de certa desatenció, en comparació amb el dolor crònic en adults, per la falta d’investigació en aquest camp. Un estudi presentat per la Càtedra de Dolor Infantil URV – Fundació Grünenthal estima que la tassa de prevenció del dolor crònic en nens i adolescents ascendeix al 37% de la població espanyola. L’estudi aborda la situació des de la perspectiva clínica, per part de metges d’atenció primària i pediatres, i des de la social, per part de pares, mares i professors i proposa dissenyar un pla nacional per millorar l’atenció de les malalties cròniques en infants.

El dolor crònic infantil és aquell que experimenten nens i adolescents i que persisteix més de tres mesos (temps màxim de cura). Aquesta patologia no és fàcil de tractar amb els mètodes tradicionals aplicats a les malalties relacionades amb el dolor. La importància d’intentar solucionar aquest problema resideix en què aquests dolors crònics poden tindre un impacte a llarg termini en els menors i inclús els poden dur a desenvolupar discapacitats i problemes en el futur en relació amb aquest dolor.

El primer pas, segons l’estudi, és reconèixer el dolor infantil com una patologia, ja que en l’actualitat es troba infravalorada. El director de la Càtedra Dolor Infantil URV, Jordi Miró reclama la necessitat d’una “estratègia amb propostes basades en evidències, que ha de ser suportada, promoguda i finançada per les administracions responsables”. A més, els autors de l’estudi lamenten la falta de coordinació dels equips mèdica, la falta de formació i de recursos per atendre aquestes patologies i aposten per la necessitat de crear Unitat de Dolor Infantil als hospitals per millorar el tracte especialitzat pels menors que pateixen aquesta malaltia.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: