Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un terç dels càncers detectats en dones el 2018 seran de mama

Durant el 2018 es diagnosticaran 530 nous casos al conjunt de la demarcació i, dels quals 90 no tindran curació

Els representats de la Lliga Contra el Càncer a la demarcació han presentat els actes del 19 d’octubre d’enguany Els representats de la Lliga Contra el Càncer a la demarcació han presentat els actes del 19 d’octubre d’enguany AGNÈS LLORENS
Salut Agnès Llorens
Dilluns, 16 Octubre 2017 20:21

El càncer de mama és el que es diagnostica amb més freqüència entre les dones de la demarcació de Tarragona. Un de cada tres nous casos de càncer en les dones són càncers de mama i s’estima que el proper any 2018 se’n diagnosticaran uns 530 nous casos a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre i més de 4.200 a Catalunya. Aquest càncer també és el responsable del major nombre de defuncions per càncer en aquest sexe i es calcula que unes 98 dones moriran a causa d’aquest tipus de malaltia l’any 2018.

De la mateixa manera, les taxes de mortalitat per aquest tipus de càncer han anat disminuint de manera constant des de 1990 gràcies al diagnòstic ràpid i a les millores terapèutiques. A les comarques tarragonines hi ha actualment unes 6.300 dones que, en algun moment de la seva vida, han hagut de patir aquest tipus de malaltia.

Aquestes són algunes de les dades que exposa la Lliga Contra el Càncer a les comarques de Tarragona, una entitat que aquesta setmana -el 19 d’octubre, concretament- commemora del Dia Mundial del Càncer de Mama. Per tal de recordar l’efemèride i ajudar econòmicament a la investigació per la malaltia, el pròxim dijous, la ciutat de Tarragona acollirà la tradicional acapta solidària per tal d’aconseguir fons per a l’entitat que es destinaran als fins fundacionals, així com també a conscienciar la població sobre aquesta malaltia i les accions que poden prendre’s per tal de prevenir-la. Les taules s’ubicaran en diversos punts dels carrers de la ciutat en horari de matí.

Aquests no seran, però. els únics actes que es duran a terme durant el dia, ja que durant el mateix dijous se celebraran taules informatives a la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa, al punt d’informació sobre càncer de mama a Alcanar ubicada a l’Ajuntament i al CAP de Vila-seca. A més a més, a Reus es durà a terme una sessió de ioga popular a la plaça del Pallol. L’endemà -divendres 20 d’octubre- es durà a terme una sessió de maquillatge solidari a les perfumeries Júlia de Reus, Tarragona i Tortosa amb aportacions destinades a la entitat i també, en col·laboració amb el restaurant Gènova de Tortosa, es realitzarà un sopar solidari amb un menú tancat a 23 euros.

Un altre dels objectius d’aquests actes és ajudar a a conscienciar a totes les dones de la necessitat d’efectuar mesures de prevenció que ajudin a disminuir el nombre de casos. Des del seu inici el Programa ha diagnosticat més de 1.750 càncers de mama, dels quals un 87% eren en estadis precoços en el moment del diagnòstic, una actuació que ha reduït l’índex de mortalitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: