Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Marató de Donants de Sang a Vila-seca arriba a la seva desena edició

El Centre de Salut serà l’escenari d’aquesta activitat especial, que se celebrarà el dissabte 10 de juny, de 9 a 21h. Tots els donants rebran una entrada gratuïta per l’Aquopolis.

Imatge d'arxiu de la Marató de Sang de Vila-seca de l'any passat Imatge d'arxiu de la Marató de Sang de Vila-seca de l'any passat CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 10 Juny 2017 08:50

El proper dissabte dia 10 de juny Vila-seca acollirà una nova edició de la Marató de Donants de Sang, que enguany està dedicada als grups sanguinis. El Centre de Salut (Galceran de Pinós, 25) serà l’escenari un any més d’aquesta activitat especial, que se celebrarà de 9 a 21 hores. Com cada any, i amb l’objectiu de facilitar la donació, les persones que vulguin podran reservar hora per fer la seva donació a través del web donarsang.gencat.cat, a partir del proper 1 de juny.

Es calcula que dels més prop de 22.000 habitants que hi ha a Vila-seca, 9.651 són del Grup A; 877 del Grup AB; 1.535 del Grup B; i 9.870 del Grupo 0. En la darrera edició de la Marató es van aconseguir 450 donacions de sang, el 17% de les quals (85) de persones que es van estrenar com a donants.

‘La teva sang diu coses. Comparteix-la’. Aquest és l’eslògan de la Marató de Donants de Sang, que vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini: com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang.

Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Tots les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l’analítica de la donació i el grup sanguini.

Activitats durant el dia

A més d’acollir dotze hores ininterrompudes de donacions de sang, el Centre de Salut també serà l’escenari d’un munt d’activitats paral·leles a la Marató. A mesura que avanci el dia, s’anirà actualitzant el marcador electrònic amb els donants que es vagin comptabilitzant. L’etiqueta #MSangVilaseca servirà per difondre l’esdeveniment a les xarxes socials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: