Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Redueixen les llistes d'espera al CAP La Granja

Salut implantarà aquest estiu al centre tarragoní un sistema de classificació de visites, mentre que Pediatria deixarà els barracons el 2018

El CAP La Granja rehabilitarà la primera planta gràcies a les obres que es faran durant el primer semestre del 2018 El CAP La Granja rehabilitarà la primera planta gràcies a les obres que es faran durant el primer semestre del 2018 JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dimecres, 07 Juny 2017 20:21

L’Institut Català de la Salut (ICS) iniciarà aquest estiu un sistema de classificació per motius al CAP La Granja de Tarragona amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera per visitar el metge de capçalera fins a un o dos dies en la majoria de casos. El sistema informàtic -que s’aplica en centres de ciutats com Badalona- deriva de forma automàtica les visites, en funció de les prioritats. Així, una prescripció es pot resoldre en el mateix moment, una visita d’un malalt que acumuli tres dies de febre pot ser atesa el mateix dia i si es tracta d’una grip la visita pot trigar un màxim de 48 hores. De moment, quan encara no s’ha implantat el sistema, el temps màxim d’espera s’ha retallat de 18 a 10 dies.

Aquesta ha estat una de les novetats anunciades avui pel director d’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, al president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) Antoni Peco, durant la reunió de la comissió de seguiment. Pel que fa als especialistes, el temps d’espera s’ha reduït considerablement gràcies al reforç de metges i horaris, de manera que només queden tres especialitats -urologia, neurologia i dermatologia-, en què el temps supera els tres mesos.

Els representants de l’ICS també han comunicat als veïns que les obres de rehabilitació de la primera planta del CAP s’iniciaran a principis del 2018, les quals permetran traslladar-hi l’àrea de Pediatria, que des de fa vuit anys funciona en uns barracons situats a l’exterior. Durant el primer semestre, es milloraran les instal•lacions, especialment el clavegueram i els lavabos.

Després de la reunió, Antoni Peco ha dit que els veïns donen un marge de confiança a l’ICS: “Haurem de comprovar com funcionen a la pràctica el sistema i mesures anunciades, però s’està treballant i s’estan començant a veure resultats”.

Les urgències, l’assignatura pendent

Tot i així, des de la FAVT, lamenten que encara no s’hagi aconseguit trobar una solució per millorar el servei d’urgències o d'atenció continuada de 24 hores del centre: “Seguim reivindicant una unitat d’urgències central, que doni servei als barris de Ponent i altres punts de la ciutat”, alhora que ha recordat que “l’any 2006 es va posar la primera pedra a Campclar”. De moment, el Govern està barallant diferents possiblitats, entre les quals tampoc descarta reforça urgències a Joan XXIII o crear petits serveis d'urgències en altrs CAP's de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: