Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Joan XXIII estrena el nou servei de rehabilitació després de deu anys

El trasllat a la seu ampliada del sociosanitari Francolí de Tarragona s’havia aturat per la crisi

Detall del gimnàs de rehabilitació de què disposen les instal·lacions Detall del gimnàs de rehabilitació de què disposen les instal·lacions ACN
Salut Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 25 Mai 2017 08:32

L’hospital Joan XXIII de Tarragona va poder culminar ahir el llarg camí iniciat deu anys enrere i va obrir finalment les portes del nou servei de rehabilitació, que s’ha traslladat a la planta subterrània de l’hospital sociosanitari Francolí. La nova seu, que s’ha anat endarrerint com a conseqüència de la crisi econòmica, suposa també una millora de les instal·lacions i els materials disponibles, així com la incorporació de novetats en el servei que es presta, com ara el cas de la rehabilitació cardíaca i neurològica. En total, el Departament de Salut ha invertit 1.671.286 euros en el condicionament de l’espai.

Més amplitud

“Hem passat un procés llarg per arribar fins aquí, però l’important és que a partir d’ara disposem d’aquest servei millorat”, va destacar el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris. Malgrat que les obres de l’edifici actual del sociosanitari Francolí es van inaugurar el 2005 i que poc temps després es va plantejar el trasllat del servei de rehabilitació a l’espai sense ús del soterrani, l’aparició de problemes en la coberta de la sala així com la falta de finançament del govern de la Generalitat van obligar a anar ajornant la mesura, que finalment s’ha pogut desencallar ara.

El nou espai per a rehabilitació té 1.270 metres quadrats, dividits en una zona de gimnàs i una àrea amb tretze consultes. “Els usuaris es trobaran amb una accessibilitat més fàcil, una major amplitud d’espais i materials nous” va subratllar Rosa San Segundo, la coordinadora del servei de medicina física i rehabilitació de l’hospital Joan XXIII. Entre les novetats, es troba la rehabilitació per a persones que han tingut infarts o altres tipus de malalties del cor, que s’incorpora per primer cop a Tarragona, així com l’ús de rehabilitació virtual per a pacients que han patit algun tipus de dany cerebral. El servei d’atenció infantil, que ja es prestava a l’anterior seu, disposa ara d’una sala pròpia, i s’ha sumat a l’equipament un ecògraf propi i també l’ús de la magnetoteràpia.

El servei de rehabilitació del Joan XXIII atén de mitjana entre 100 i 120 persones cada dia, majoritàriament de la ciutat de Tarragona i la seva àrea d’influència. De moment, no s’ha reforçat el personal del servei.

L’UCI pediàtrica, pendent de l’equipament

L’obertura del nou servei de rehabilitació forma part d’un paquet de millores que està executant el Departament de Salut a l’hospital Joan XXIII, i que tenen la recuperació de l’UCI pediàtrica com una de les actuacions principals i més esperades per la ciutat. “Les obres ja estan acabades, i tot està pendent de l’equipament, que ja està en fase de concurs”, va detallar ahir el delegat del govern, Òscar Peris, que, tot i això, no va voler avançar una data d’obertura.

El retorn del servei de cures intensives per a infants, que el Joan XXIII va perdre l’any 2001, suposarà una inversió d’1,5 milions entre les obres d’adequació de l’espai i l’equipament. 

El Joan XXIII també està pendent de la concreció del projecte de nou edifici, que hauria d’obrir el 2021.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: