Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quan l'edat sí que compta

La Policlínica del Vendrell posa en marxa el servei de reproducció assistida

El doctor Pere Feliu, cap del servei de reproducció assistida de la Policlínica del Vendrell, en una de les sales de les noves instal·lacions El doctor Pere Feliu, cap del servei de reproducció assistida de la Policlínica del Vendrell, en una de les sales de les noves instal·lacions CATI MORELL/ TAEMPUS.
Salut Cati Morell / Taempus
Dimarts, 02 Mai 2017 08:47

La Policlínica Comarcal del Vendrell ha posat en marxa aquest any el servei de reproducció assistida, que ja ofereix a Tarragona des de fa anys, amb la voluntat d'apropar el servei a la població de l'entorn. El responsable de l'equip, el doctor Pere Feliu, assegura que la decisió permetrà incrementar l'èxit d'alguns tractaments, ja que els desplaçaments i les visites constants a la consulta en dones que treballen pot generar situacions d'estrès que no són recomanables en els processos de fertilització.

Feliu és molt clar en les seves conclusions: l'objectiu del servei de reproducció assistida és trobar l'alternativa més senzilla i amb més probabilitat d'èxit perquè la parella pugui formar una família. Però per ell, si la dona tingués els fills entre els 20 i els 30 anys, la meitat dels problemes desapareixerien. Feliu reconeix que el context social i laboral aboca les dones a iniciar el procés reproductiu cada vegada més tard, però “a partir dels 40 anys la fertilitat de la dona té una reducció dràstica i les possibilitats d'èxit es redueixen considerablement”.

Feliu creu que hi ha moltes idees preconcebudes i molts tabús. I l'objectiu com a societat ha d'encaminar-se a donar el màxim d'informació perquè les parelles entenguin que la reproducció assistida pot ser una solució en molts casos. “Hem d'animar les parelles que ho necessiten a demanar ajuda, a trencar amb la mandra, amb els clixés econòmics i, sobretot, amb el desconeixement”, diu Feliu, però també recorda que la reproducció assistida no és una solució infal·lible.

Segons ell, cada vegada és més habitual la donació d'òvuls de dones en edat fèrtil, i comença a créixer la congelació d'òvuls de dones joves que no poden planificar una família en aquest moment per qüestions de salut, econòmiques o laborals, però que voldran fer-ho en el futur. Igual que creix també la congelació d'una petita mostra d'esperma en homes que es fan una vasectomia. Però cada cas, segons Feliu, és únic i s'ha d'analitzar amb rigor. “Les taxes d'èxit que tenim són altíssimes, però hem de ser prudents”, diu el responsable del servei de reproducció assistida de la Policlínica Comarcal del Vendrell. Segons ell, no té sentit iniciar processos de reproducció assistida quan els percentatges d'èxit no són prou elevats perquè acabem fent mal a la parella. I aquí, l'edat de la dona té un paper importantíssim.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: