Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC es congratula per haver impulsat les inversions sanitàries a Valls

Esquerra fa un balanç positiu de les actuacions realitzades des del Govern i des de l'Ajuntament al Pius Hospital, la Residència Alt Camp i el centre de salut mental

Jordi Cartanyà i Andreu Garcia, al Pius Hospital de Valls Jordi Cartanyà i Andreu Garcia, al Pius Hospital de Valls CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 06 abril 2017 09:44

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s'ha mostrat satisfeta pel greu de compliment del seu compromís a Valls i comarca en màteria sanitària. En primer lloc, ERC recorda que s’ha presentat el nou centre de dia de la Residència Alt Camp amb una inversió de 400.000 euros i una oferta ampliada a 40 places geriàtriques. També consideren positiu que el Pius Hospital de Valls hagi tancat l’exercici econòmic del 2016 amb equilibri pressupostari i "havent fet importants inversions en la unitat de diagnosi per la imatge". Finalment, els republicarans s'han referit a la inauguració dimarts del centre de dia de salut mental que evita als malalts de les dues comarques els desplaçaments fins a Tarragona. Aquest darrer és un projecte llargament reivindicat pels usuaris del servei i que finalment l’equip de govern municipal ha posat en funcionament.

El president de la secció local d’ERC a Valls, Andreu Garcia, ha recordat que la taxa d’envelliment de la població a Valls fa que sigui necessari el nou centre de dia de la Residència Alt Camp. Alhora, per garantir el continu assistencial, el centre geriàtric s’ha dotat amb quinze places públiques més gràcies a un acord amb la Generalitat. "L’objectiu és implementar a Valls el model assistencial d’ERC, que el conseller de Salut, Antoni Comín, està desplegant a tot Catalunya i del qual la nostra ciutat també se’n beneficia", segons Garcia.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls i vicepresident del consell d’administració del Pius, Jordi Cartanyà, manifesta que totes aquestes inversions i millores assistencials "ajuden a garantir un model sanitari a la ciutat al servei de les persones". Sobre el centre de salut mental, Cartanyà recorda que "ha estat molt important que després de molts anys de reivindicació per part de l’associació Porta Oberta, que ja el demanava l’any 2006, per fi el tinguem a la ciutat". El Departament de Salut ha iniciat un pla per millorar l'atenció als malalts mentals, i "al Camp de Tarragona la primera inversió s'ha fet a Valls", destaca el regidor.

Pel que fa al Pius, Jordi Cartanyà afirma que "valorem molt positivament el treball conjunt de CatSalut i l'equip directiu per garantir el correcte finançament del centre. És una línia de treball que cal continuar i a la qual donarem tot el nostre suport".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: