Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les farmàcies del Vendrell engeguen la campanya de recollida solidària de medicaments

El funcionament d’aquesta quarta campanya serà el mateix d’anteriors edicions i els diners recollits es donaran a Càritas

Presentació de la quarta campanya que es durà a terme al Vendrell. Presentació de la quarta campanya que es durà a terme al Vendrell. CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimarts, 04 abril 2017 16:48

A partir del proper 7 d’abril i fins el 13 del mateix mes, les farmàcies del Vendrell participaran en la quarta campanya de recollida de medicaments sota el lema ‘Compra un medicament, dóna salut’, que es durà a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el 7 d’abril.

Aquesta campanya va néixer fa tres anys perquè farmàcies i serveis d’assistència social havien comprovat que cada cop hi havia més persones que deixaven de medicar-se per motius econòmics, i que calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poden sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic. La treballadora social del CAP del Vendrell, Íngrid Bartés, ha explicat que de mitjana diària atén una quinzena d’usuaris “dels quals hi ha dies que tres són per a demandes d’ajut per poder pagar una medicació”.

Com funcionarà?

El funcionament de la campanya serà el mateix d’anteriors edicions. Del 7 al 13 d’abril, els clients de les farmàcies podran comprar-hi medicaments –tots aquells que no requereixin recepta mèdica- i dipositar-los en unes urnes que hi haurà en els mateixos establiments per fer-ne la recollida. Al final de la campanya, es farà un recompte del valor econòmic de tot el que s’hagi recollit i els diners es donaran a Càritas perquè els pugui destinar, de forma exclusiva, als vals d’ajut per a la compra de medicaments.

Es tracta d’una important acció ja que com ha comentat el responsable de Càritas, Joan Carles Guitart, “es poden ajudar moltes famílies que, a part del menjar, tampoc poden fer front a les despeses farmacèutiques”. En aquesta mateixa línia, des del Vendrell cal recordar que, enguany, participen totes les farmàcies del municipi.

Per part del regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, ha manifestat que “des de l’administració local s’intenta cobrir les necessitats bàsiques de les famílies més necessitades, però és a través d’aquest tipus de campanyes que es posa en coneixement de la societat les mancances que hi ha”. L’any passat es va arribar a recollir prop de mil euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: