Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls inaugura un Centre de Dia per millorar l’atenció a la salut mental a l’Alt Camp i la Conca de Barberà

D’aquesta manera s’evitarà que els usuaris s’hagin de desplaçar a Tarragona

Inauguració del Centre de Dia de salut mental a Valls amb la presència de l'alcalde del municipi, Albert Batet, i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. Inauguració del Centre de Dia de salut mental a Valls amb la presència de l'alcalde del municipi, Albert Batet, i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. MARINA MARTÍNEZ
Salut Marina Martínez
Dimarts, 04 abril 2017 12:07

Valls obre un Centre de Dia per a persones afectades per una malaltia mental que permetrà millorar l’atenció a la salut mental a l’Alt Camp i la Conca de Barberà, ja que el nou recurs evitarà que els usuaris provinents d’aquestes comarques s’hagin de desplaçar a Tarragona com fins ara, per gaudir d’aquest servei.

El centre, posat en funcionament al mes de febrer, està atès per un equip professional format per un psicòleg clínic, dos terapeutes ocupacionals, un treballador social i un administratiu. Es tracta d’un dispositiu amb una funció terapèutica que té per objectiu la rehabilitació de la persona i la seva inserció. S’adreça a persones majors de 18 anys amb trastorn mental sever i s’integra amb la resta de dispositius per afavorir la continuïtat assistencial de la persona afectada. El centre disposa d’una capacitat per a 20 usuaris però, tal i com explica el director mèdic de l’Institut Pere Mata, Francesc Arrufat, “al tractar-se d’un centre de dia pot donar cabuda a més persones ja que no tots necessiten venir diàriament”. Actualment, ja estan treballant amb 10 usuaris en la fase d’avaluació per poder, posteriorment, avançar amb les teràpies més adequades.

El treball en el Centre de Dia es basa en un programa individualitzat i personalitzat de rehabilitació i d’inserció que contempla àrees de la persona com la social, la cognitiva, l’emocional i la pragmàtica. Es treballa amb la persona afectada a través de diverses activitats relacionades amb hàbits quotidians, habilitats socials, etc. i també ofereix suport a les famílies de forma individual i grupal.

El Centre de Dia a Valls està finançat pel CatSalut i gestionat per l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.

Futurs hospitals

Gràcies a l’increment pressupostari en relació amb la salut mental, de cara als pròxims tres anys també es té present l’obertura de tres hospitals de dia. Un d’ells a Tarragona per tractar a infants i adolescents i així complementar-se amb el que ja està en funcionament d’adults; mentre que a Reus serà un hospital de dia per a adults ja que ja disposa per a infants i adolescents. Finalment, per poder abastir una altra zona, el tercer hospital de dia es contempla al Vendrell per millorar, així, l’atenció a la salut mental i continuar evitant desplaçaments. Aquest últim projecte es troba en fase d’estudi ja que tal i com apunta Francesc Arrufa, “es tractaria d’un recurs innovador que permetria tant l’assistència d’adults com d’infants”. En aquesta mateixa línea, el director general de l’Institut Pere Mata, Joan Amigó, avança que “també comportarà noves places de psicòlegs, terapeutes, psiquiatres i infermers”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: