Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Fem República des de Cambrils"

Opinió Alejandro Garcia
Diumenge, 18 Febrer 2018 21:02

El passat 21 de desembre, els catalans, compromesos com sempre amb les urnes, vam decidir el futur que desitjàvem pel nostre país.

El resultat va marcar un full de ruta clar i contundent que passa pel rebuig al 155, el retorn a casa dels nostres presos polítics i exiliats, la recuperació immediata de les nostres institucions, el reconeixement del nostre govern legítim i la construcció de la República.

La nostra República catalana és modernitzadora i compromesa amb el progrés social.

La nostra República catalana garanteix la igualtat d’oportunitats i la cohesió social.

La nostra República catalana és fruit de l’entesa, el respecte i el diàleg, tots ells basats en el seu teixit social i econòmic, el treball conjunt i la intel·ligència col·lectiva.

La nostra República catalana és municipalista i arrenca en les nostres ciutats i viles.

I amb aquest compromís hem estat treballant des d’ERC-Avancem en la tasca de govern del nostre municipi. L’atenció a les persones en la construcció de la societat del benestar, l’ensenyament, el desenvolupament econòmic de Cambrils i la transparència han estat, són i seran els pilars fonamentals de l’actuació del nostre grup. Encara més que això, han esdevingut la nostra vocació d’actuació dia a dia.

Cambrils registra, a data de desembre, 2773 aturats, dels quals més d’un 30% correspon a persones aturades de llarga durada (més d’un any). Davant d’aquest escenari de desocupació, l’Ajuntament de Cambrils ha decidit per primer cop dur a terme als primers Plans d’Ocupació Municipal finançats íntegrament per l’Ajuntament. D’aquesta manera es dobla l’aportació del pressupost municipal destinat a Polítiques Actives d’Ocupació.

Tenint en compte els sectors més afectats i les necessitats del municipi, les 14 noves contractacions realitzades s’han destinat a la realització d’actuacions de millora i manteniment de diferents espais de la via pública de Cambrils.

Val a dir que aquest programa complementa als que es venen desenvolupant, des de ja fa molts anys, amb les convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya i que enguany ocuparan un total de 18 persones a afegir a les anteriorment esmentades.

Creiem en aquesta eina, que combina formació i treball, per contribuir a rebaixar la taxa d’atur, millora l’ocupabilitat de les persones amb més dificultats i alhora duu a terme projectes d’interès col·lectiu.

Amb aquest mateix esperit treballem a l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació en la resta de línies de treball: formació professionalitzadora, ocupació per a joves i programes transversals, entre altres.

I compromesos amb un dels altres pilars bàsics com és del de l’Educació, continuem treballant. Hem invertit, el 2017, al voltant de 100.000 € als centres formatius en millores en les seves infraestructures. Treballem per tal de fer accessibles les llars, Escola de Música i Escola Rosa dels Vents, treballant en dues línies: reducció de preus dels serveis i augment de les bonificacions per aquells col·lectius més desafavorits. Vetllem per una educació de qualitat i amb atenció a la diversitat de la que ja disposa el nostre municipi, tot gràcies a l’ampli ventall de professionals i comunitat educativa.

Construïm un municipi que lluita contra l’atur.

Construïm un municipi sobre la cimentació d’un ensenyament accessible i de qualitat.

Construïm República, amb l’esforç de tots plegats.

Alejandro Garcia

Alejandro Garcia

Regidor d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils. Regidor d'ERC-Avancem.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: