Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 652

"Rajoy fa història"

Opinió Xevi Xirgo
Diumenge, 22 Octubre 2017 17:21

Ni suau, ni limitada ni hòsties. Dura, contundent i de conseqüències imprevisibles.

Ahir, el president Rajoy va fulminar l’autogovern de Catalunya (o això es pensa ell) anunciant la destitució del president, del vicepresident i de tots els consellers, i la convocatòria d’unes noves eleccions abans de mig any. Va ser un cop d’estat, la versió 2.0 del Decret de Nova Planta. I si es pensen que exagero, llegeixin-se amb calma el document que avui reproduïm a les planes centrals del diari. Ni drets ni llibertats. Una suspensió de l’autonomia en tota regla, digui el que digui Rajoy.

Ni president, ni vicepresident, ni consellers, ni directors generals. Els Mossos intervinguts, TV3 i Catalunya Ràdio intervingudes i barra lliure per “nomenar, destituir o substituir temporalment qualsevol autoritat, càrrec públic o personal de l’administració catalana”. A les escoles, a les universitats i on calgui. I em pregunto quan tardaran a prohibir-nos la llibertat d’opinió, de premsa i, si cal, de respirar. Això no és un atac a l’autogovern, senyors meus. Això és la suspensió de l’autonomia.

Perquè no apliquen l’article 155. Apliquen (o volen aplicar) la seva versió de l’article 155. La que han pactat Mariano Rajoy, Albert Rivera i Pedro Sánchez (per cert, Pedro, que ahir, sentint-te, no vaig trobar a faltar ni González ni Guerra) amb la complicitat (quina vergonya) del rei; un rei que, ara sí, és més popular que mai. Molt bé. Dura, contundent i de conseqüències imprevisibles. Rajoy, ahir al matí, davant de tots els seus ministres (mentre algun badallava i la Soraya somreia) i amb posat de registrador de la propietat, va dir que aquestes mesures permetran als catalans “tornar a la normalitat”. “Tornarem a la normalitat”, va dir en tres ocasions, i hi va afegir: “i després, se celebraran unes eleccions a Catalunya”. “Amb normalitat”, va tornar a afegir. Segur, Mariano? Segur que totes aquestes mesures permetran als catalans “tornar a la normalitat”? Quina normalitat? Perquè, com s’implantarà, aquest 155? A base de destitucions, querelles i, si cal, alguna plantofada? Com l’1-O? Vols dir, Mariano, que en comptes d’arreglar alguna cosa tot això no ho empitjora tot? Faràs història.

Xevi Xirgo

Xevi Xirgo

Director d'El Punt Avui

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: