Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

A Valls la festa en pau!

Opinió Núria Gavarró
Dimecres, 14 Juny 2017 22:04

L’Ajuntament de Valls posarà en marxa el protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa la propera Festa Majora de Sant Joan, sota el lema “La festa en pau!”, per tal d’assegurar que en els espais on es desenvolupin els actes nocturn tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat.

 

Aquest protocol, liderat des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat, s’ha treballat de forma transversal amb la regidories de Cultura, d’Acció Cívica i Joventut i de Seguretat Ciutadana junt amb els diferents agents d’activitats d’àmbit festiu i d’oci de la ciutat i els cossos de seguretat.

El protocol vol ser una eina de sensibilització a la ciutadania vallenca sobre les agressions sexistes i les conductes discriminatòries i a la vegada vol donar resposta a aquestes situacions en el marc de les festes i de l'oci, on es detecten, normalment, més conductes d’aquest tipus. El protocol fixa pautes sobre com actuar davant casos de violència sexista i contra la diversitat afectiva sexual i en funció del nivell d’agressió estableix on s’han de dirigir els afectats. A més, seguint amb la línia de tot el treball endegat des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat per tal de garantir els drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), el protocol amplia el seu àmbit d’actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tan dones com col·lectiu LGTBI i vol lluitar contra les conductes sexistes que contribueixen a la desigualtat i la discriminació.

A l’aparcament del Barri Vell, principal espai d’oci nocturn de la Festa Major d’estiu de Valls, s’hi instal·larà una carpa informativa permanent durant totes les nits dels concerts. El protocol també estarà disponible a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

Però abans de la implementació d’aquest protocol, des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat s’han programat una sèrie de sessions formatives a agents de la Policia Local i membres de l’organització dels esdeveniments per tal de posar en coneixement dels diferents agents implicats en l’organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius de la ciutat els mecanismes per lluitar contra aquests tipus d’actituds violentes i discriminatòries.

Després d’aquesta primera prova del protocol en el marc de la Festa Major de Sant Joan s’anirà implementant de manera progressiva en els diferents esdeveniments festius de la ciutat. Estic segura que aquest protocol serà una eina més per aconseguir una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. L’Ajuntament de Valls promovem unes festes que es puguin viure de forma respectuosa gràcies a la complicitat de totes i tots contra la violència sexista i contra les discriminacions per raó de gènere.

Núria Gavarró

Núria Gavarró

Tercera tinent d'alcalde i Regidora d'ERC de Transparència, OAC i TIC de l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: