Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"El pulmó econòmic de Valls necessita aire fresc"

Opinió Jordi Cartanyà Benet
Dimarts, 14 Març 2017 10:50

El polígon industrial de Valls és el principal motor econòmic de la ciutat i la seva activitat infueix clarament en el dia a dia de les persones, ja que l’activitat genera ocupació o si més no la manté, cosa que incideix directament en el benestar de les persones. Tornant a l’inici, podem afirmar que hi ha un canvi en les voluntats d’inversió al polígon. Aviat farà dos anys de l’acord de govern i una de les prioritats era el polígon.

Des del primer moment, es van constatar les mancances, algunes d’elles molt conegudes per tothom com l’estat dels carrers i la il·luminació d’algunes zones, i d’altres no tant visibles però igualment importants per a l’activitat econòmica com ara l’absència de desplegament de fibra òptica i els retards en la connexió al subministrament elèctric. Des del juliol del 2015, vam començar a articular les accions a fer i a planificar. El primer que es va realitzar va ser la negociació amb Movistar per tal que en el desplegament de fibra òptica a Valls s’inclogués el polígon. Un fet inusual per la companyia, ja que en la majoria de polígons el cablejat és pagat per les pròpies empreses, cosa que comporta uns costos molt elevats. La negociació va anar bé i es va fer el desplegament per tot el polígon, cosa que ha comportat una millor competitivitat de les empreses. Penseu que, fins llavors, qui tenia fibra la pagava molt més cara i molts anaven a la velocitat habitual de 30MB, del tot insuficient per a algunes activitats empresarials.

La segona acció des de l’equip de govern municipal va ser habilitar partides econòmiques en el pressupost del 2016 per començar a fer les inversions necessàries per millorar els carrers i els serveis que hi han. Hi havia dues possibilitats: fer actuacions puntuals als carrers, arreglant aquells pedaços d’asfalt malmesos i els clots, o bé fer tota una zona de forma complerta amb un asfaltat complert, voreres i enllumenat. Amb la primera opció podíem fer molts més metres de carrer, però segurament no seria tant efectiu en el temps, i la segona comportava fer molts menys metres, però amb la seguretat que durant molts anys tindríem el ferm del carrer en bon estat. Per això vam prendre la decisió d’anar fent zones de forma complerta. I amb el compromís de fer-ne una cada any, i així a poc a poc però amb constància, anirem millorant el polígon industrial. Ben aviat veurem els efectes d’aquesta inversió i també d’altres que vindran, com el repintat de la senyalització dels carrers i la nova senyalització de la ciutat, que també incidirà en el polígon.

Com deia al començament, el polígon industrial és el pulmó econòmic de Valls. Genera ocupació i activitat econòmica, i tot això incideix en els vallencs i les vallenques. És evident que l’ocupació contraresta els efectes que hem tingut els darrers anys amb la crisi, millorant el dia a dia de moltes persones. Per tant, és molt important que com a ciutat vetllem perque el nostre pulmó econòmic estigui bé de salut. I és de rebut que la ciutat retorni al polígon, en forma d’inversions i millores, allò que la seva activitat genera per la ciutat. Un polígon musculat proporciona una ciutat amb millor benestar per a les persones. La crisi econòmica ens ha situat en uns temps difícils, on des de l’administració articulem múltiples mecanismes per ajudar a qui més ho necessita. I el més important que podem fer és possibilitar que els vallencs i les vallenques tinguin feina per recuperar-se d’aquesta crisi. I en això el nostre teixit empresarial hi té molt a fer, per això estem millorant les infraestructures del polígon i treballant intensament en la captació de noves inversions, que s’aniran materialitzant durant aquest any i el proper i que, de ben segur, portaran més ocupació a la ciutat. Celebrem doncs les bones notícies per a la ciutat.

Jordi Cartanyà Benet

Jordi Cartanyà Benet

Regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat a l'Ajuntament de Valls

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: