Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

Les obres del Tomb de Muralles de la Selva del Camp començaran a finals d'estiu

El plenari ha aprovat un nou reglament per evitar la proliferació de solars abandonats bruts

El projecte de remodelació preveu prioritzar als vianants i les bicicletes al Tomb de Muralles El projecte de remodelació preveu prioritzar als vianants i les bicicletes al Tomb de Muralles CEDIDA
Urbanisme
Dimarts, 27 Juny 2017 08:42


El plenari de l'Ajuntament de la Selva del Camp ha aprovat el projecte inicial per remodelar el Tomb de Muralles, amb un pressupost de 2,3 milions d'euros. Aquesta serà la iniciativa més important al poble per aquest mandat i preveu transformar per complet la fisonomia dels carrers que envolten el nucli antic, a través de la creació de nous espais de convivència i un major protagonisme per als vianants i les bicicletes.

CiU ha votat en contra del projecte al·legant que és de gran transcendència econòmica i social per la vila i creuen que hi ha faltat diàleg i la participació dels veïns. Per la seva banda, l'equip de govern ha recordat que és una obra que s'ha aconseguit tirar endavant gràcies a una pròrroga d'última hora en el Pla de Barris de la Generalitat, que aporta el 75% del pressupost, i que obrir un procés participatiu hauria suposat un endarreriment del projecte i posar en perill els 1,5 milions d'euros que aporta la Generalitat.

En aquest sentit, Convergència ha recordat que en l'anterior mandat, l'equip de govern format per CiU i ERC ja havia redactat un avantprojecte del Tomb de Muralles que ara no s'ha aprofitat. La principal diferència entre aquella primera memòria valorada i el projecte final és que l'actual equip de govern de PSC i ERC no ha volgut retornar a la via al doble sentit de circulació com proposava CiU, es manté el sentit únic i es guanya espai per les bicicletes i els vianants.

A més d'aprovar el projecte, el ple també ha aprovat la proposta per elaborar les bases del concurs de contractació de les seves obres, que en aquest cas ha obtingut l'abstenció de CiU. Això hauria de permetre licitar els treballs d'aquí a un mes, aproximadament, i començar l'actuació a finals de l'estiu.

Pla de mobilitat al nucli i nou reglament per netejar solars

El plenari també ha aprovat la realització d'un estudi de mobilitat al nucli urbà, dins del qual s'inclou el projecte del Tomb de Muralles i un plec de propostes que pretenen millorar la circulació al poble. Aprovat per 7 vots a favor de l'equip de govern i 6 en contra de CiU, l'estudi és una de les accions que s'inclou en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible, PAES, que proposa reduir les emissions contaminants i optimitzar la circulació de vehicles del nucli urbà. L'estudi inclou una optimització de la circulació de vehicles, la creació d'aparcaments dissuasius i de carrils bici, i una sèrie de millores viàries que han de facilitar la vida i la mobilitat dels vianants.

La sessió plenària també ha servit per aprovar un reglament de neteja dels terrenys del municipi, per tal de fomentar que els propietaris de finques abandonades es facin càrrec d'aquesta obligació. Amb tot, el nou reglament preveu que el consistori assumeixi els costos i la responsabilitat en la conservació de les finques si la propietat accedeix a incloure-les durant 10 anys a la borsa de terres per al seu retorn al conreu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: