Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Nens del Vendrell, guanyadors dels 7 tresors culturals de la ciutat

Els vendrellencs i vendrellenques escullen els set tresors del seu patrimoni cultural

Els Nens del Vendrell ha estat l'element del patrimoni cultural més votat. Els Nens del Vendrell ha estat l'element del patrimoni cultural més votat. CEDIDA.
Món casteller Redacció Infocamp
Divendres, 30 Desembre 2016 11:36

La colla castellera dels Nens del Vendrell ha resultat guanyadora del concurs 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell. Les 1471 persones participants han escollit els set tresors de la ciutat entre trenta candidatures a través d’una votació electrònica. Aquesta campanya té com a objectiu promoure i divulgar el patrimoni cultural de la localitat d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats.

La regidora de Cultura, Eva Ma. Serramià, ha valorat molt positivament la participació ciutadana i la presa en consideració de la gran riquesa patrimonial, arquitectònic i de cultura popular del municipi. A més, el govern municipal pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer els elements més importants de la localitat. Des de l’organització, també, han destacat l’alta implicació dels i les ciutadanes, assenyalant que un 63% dels vots han estat del Baix Penedès, però un 37% han vingut de fora, especialment de comarques veïnes.

El set guanyadors s’incorporaran a la ‘Llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món’ del Bureau Internacional de Capitals Culturals. D’altra banda, s’iniciarà la projecció dels tresors escollits, a partir de l’elaboració de newsletters en diferents versions lingüístiques, que s’enviaran a 600.000 persones de 73 països diferents. També es realitzaran peces periodístiques de cada un dels 7 tresors municipals.

Els guardonats dels set tresors

A més dels Nens del Vendrell, han estat guardonats per votació popular sis tresors més del patrimoni cultural vendrellenc. Entre ells es troben elements de cultura popular com el Ball de Diables, la Cercavila de Foc i l’Àliga, i, també, edificis històrics, com l’Església Parroquial, el campanar i l’Àngel de Tobies. La llista la completen el llegat de Pau Casals i el Jaciment Ibèric de Mas d’en Gual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: