Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Gesta de la Joves

Els diables vermells van fer història descarregant el 2 de 8 net en la diada de vigília de l’Onze de Setembre a Valls/ La Colla Vella va obrir el derbi vallenc construint amb autoritat i categoria un sensacional 9 de 8

L'imponent 2 de 8 net que la Colla Joves Xiquets de Valls va descarregar ahir a la plaça del Blat L'imponent 2 de 8 net que la Colla Joves Xiquets de Valls va descarregar ahir a la plaça del Blat JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 11 Setembre 2017 10:54

Silenci a la plaça! La Joves va de 2 de 8 net. Els diables vermells hi tornaven amb la serp indomable de la gamma extra. Un castell que la colla havia carregat feia deu dies a Vilafranca. Allò ja va ser un gran èxit, però aquell dia la Joves va sortir de plaça amb la conjura que el 10-S el castell es descarregaria. I és que la colla ja l’havia completat al pati d’assaig, amb la xarxa de protecció, per la qual cosa la convicció entre els seus castellers era absoluta.

Però la glòria és la distància que separa, precisament, la xarxa de la plaça. Cal dominar els nervis, controlar la tensió de l’escenari, marcar els temps amb exactitud...

La nit d’ahir, a la plaça del Blat, va ser la definitiva. Seqüència majestuosa i una pàgina d’or més que s’escriu en la castellística contemporània. La Colla Joves va descarregar per primera vegada en el seu historial el 2 de 8 net. Les llàgrimes d’emoció entre els seus castellers estaven plenament justificades. La Joves va ser la primera a atrevir-se amb aquest castell (Santa Úrsula del 1987) i ha estat la segona que ha aconseguit descarregar-lo (després dels Castellers de Vilafranca). Gesta amb majúscules!

Abans, la Colla Vella havia obert el derbi vallenc, amb motiu de la Diada Nacional, amb el 9 de 8. La càrrega dels 57 castellers del multitudinari tronc, entre els quals, els tres enxanetes que van coronar l’estructura sincronitzadament, es va fer amb autoritat i categoria. És el primer de la colla enguany.

En la segona ronda, la Colla Vella va atacar el 2 de 9, una construcció que aquest curs encara no havia assolit (comptabilitzava un intent desmuntat). El folre i les manilles van treballar de valent, però el castell va caure després de ser carregat, quan sortia l’aixecador.

A l’altre costat de la plaça, una Joves eufòrica completava el 3 de 9, que va exigir esforç en la descarregada. El 3 de 9 va ser també el castell escollit per la Vella per acabar la seva sèrie, mentre que la Joves va resoldre el tercer acte amb el 3 de 8 amb el pilar. Però l’alt voltatge va tornar en la ronda dels pilars.

Així, mentre que la Vella s’acomiadava amb el pilar de 7, la Colla Joves no va voler desaprofitar l’ocasió per segellar la seva memorable nit amb el pilar de 8. Folre compacte, manilles potents i el rei dels espadats derrotat totalment per la Joves, també per primera vegada.

Va ser la seva nit. La nit dels diables vermells. Memorable!

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: