Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castellística

Jove, Vella i Vilafranca firmen una jornada de les que fan afició, amb quinze castells de gamma extra

El colossal 3 de 10 que els Castellers de Vilafranca van coronar ahir a l'Arboç és el primer que es descarrega enguany El colossal 3 de 10 que els Castellers de Vilafranca van coronar ahir a l'Arboç és el primer que es descarrega enguany JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 28 Agost 2017 08:38

L’Arboç i el Catllar van ser els escenaris de dues diades memorables, que van servir de preàmbul de la gran festassa que es viurà dimecres a Vilafranca del Penedès. Una jornada inoblidable en la qual entre tres colles es van repartir quinze construccions de gamma extra.

El castell més valuós de l’excels mostrari va ser el 3 de 10 que els Castellers de Vilafranca van descarregar ahir a l’Arboç. La seqüència va ser de les que treuen la respiració. Just després de coronar-se, el gegant va enviar una fuetada letal al pom de dalt, però el tronc va reaccionar com només ho fan els grans campions. Era el gran objectiu del verds, que abans havien repetit la torre de 9 que havien fet la vigília.

En canvi, mentre que al Catllar la colla va fer les paus amb un espectacular 3 de 9 amb l’agulla, ahir li va caure el 4 de 9 amb l’agulla, que va tirar en tercera ronda, per descol·locació del pilar. Un mal pas que els seus responsables tècnics van minimitzar ja que aquest castell no entra en el programa de dimecres.

La Colla Vella, al seu torn, va obrir de manera imponent a l’Arboç, amb el mateix 4 de 9 amb el pilar que havia descarregat al Catllar el dia abans i que va repetir amb una concentració extrema. La Vella sap tancar files quan toca com ningú, i si dues vegades va llepar amb aquest castell a la Bisbal, dues vegades el va derrotar en un cap de setmana que suposa una injecció de moral importantíssima per a la colla, que també va repetir, ahir i dissabte, un magnífic 5 de 9. En la tercera ronda a l’Arboç, la Vella va fer un 3 de 9 de prova del 3 de 10 que durà a Vilafranca.

Sense haver de fer càlculs de risc, ja que no va ser convidada a Sant Fèlix, la Colla Jove Xiquets de Tarragona s’hi va buidar. Pletòrica, va ser la que més castells de la màxima dificultat va facturar (7) i va sortir del Catllar com a brillant triomfadora, després de definir una actuació per emmarcar, amb quatre gamma extra: un 5 de 9 que domina com ningú i que va repetir imperialment a l’Arboç, un 9 de 8 perfectament sincronitzat i que també va descarregar amb autoritat l’endemà i –atenció– el primer 2 de 9 descarregat –a la fi– en el seu historial.

A la ronda dels pilars, tant al Catllar com a l’Arboç, la Jove va marcar diferències amb el seu magnífic pilar de 8, descarregat amb virtuosisme dissabte i que ahir va caure després de la coronació.

Comptat i debatut, un balanç d’etiqueta negra per a un cap de setmana dels que fan realment afició.

L’Arboç, carrer Major

CASTELLERS DE VILAFRANCA:
2/9fm, 3/10fm, i4/9fa, 4/9f, P/7f
JOVE XIQUETS DE TARRAGONA:
5/9f, 9/8, 4/9f, P/8fm(c)
VELLA DELS XIQUETS DE VALLS:
4/9fa, 5/9f, 3/9f, P/7f
MINYONS DE L’ARBOÇ:
3/7, id5/7, 5/7, 4/7, P/5

ALTRES ACTUACIONS

Dissabte 26 d’agost

El Catllar

JOVE XIQUETS DE TARRAGONA:
5/9f, 2/9fm, 9/8, P/8fm
VELLA DELS XIQUETS DE VALLS:
3/9f, 4/9fa, 5/9f, P/7f
CASTELLERS DE VILAFRANCA:
2/9fm, 3/9fa, 4/9f, P/7f

 

Diumenge 27 d’agost

Igualada

JOVES XIQUETS DE VALLS:
3/9f, 2/9fm(c), i4/8a, 4/8, P/6
XIQUETS DE REUS:
4/8a(c), 5/8, 2/8f, P/5
MOIXIGANGUERS D’IGUALADA:
2/8f, 3/8, 4/8, P/5

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: