Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Camises vermelles

La Colla Joves Xiquets de Valls va firmar, a Llorenç del Penedès, una de les millors actuacions de la jornada, encapçalada amb el 3 de 9 i el 4 de 9

El 4 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls, ahir, a la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès El 4 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls, ahir, a la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 07 Agost 2017 08:09

La diada de festa major de Llorenç del Penedès, la més destacada en una jornada de transició abans d’afrontar l’intensíssim calendari d’agost que ens espera a partir d’ara, va deixar sensacions diverses en les tres colles que hi van actuar.

Després de firmar una prometedora actuació en la Firagost, la Colla Joves es va presentar a la cita amb un programa ambiciós, de fet pràcticament el mateix que havia defensat a Valls, amb el 3 de 9 i el 4 de 9, a més del 3 de 8 amb el pilar –dimecres va ser el quatre– i el pilar de 7. Uns troncs consolidats amb cares noves, uns poms de dalt excel·lents i un pilar que fa molt bona pinta. Ara falta el més difícil: fer el pas decisiu cap a la gamma extra.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona arribava a Llorenç pletòrica i amb la intenció, sobretot, d’agafar confiança amb l’estructura del 2 de 8, que se li està entravessant. Així, la colla va arrencar amb un 3 de 8 amb l’agulla impecable i, tot seguit, va afrontar el 2 de 8 –només n’ha descarregat un enguany–, amb la mirada posada en un hipotètic 2 de 9 que, si ahir les coses haguessin sortit bé i amb una mica més de rodatge, s’hauria pogut veure per Sant Magí.

Però el 2 de 8 de la Jove es va enredar després de la coronació i va acabar cedint de manera molt sorprenent. La colla ha completat aquest castell al pati d’assaig, però a plaça el factor mental supera els castellers. Potser convindria –opinió personal– replantejar l’alineació. La Jove va acabar amb el 4 de 9 i el pilar de 7.

Els Nens del Vendrell van deixar escapar la gran oportunitat que els oferia la cita de Llorenç, on actuen com a colla local, per assaltar el 4 de 9 que van haver de desmuntar per Santa Anna. Els Nens van obrir amb el 5 de 8, una obertura que marcava múscul. Però, amb els aixecadors posats i bona posició, l’enxaneta es va fer enrere. Els Nens van desmuntar l’estructura i, tot seguit, van optar per la torre de 8, un castell que han descarregat en diverses ocasions, però la canalla tampoc ho va veure clar. Conscients que la situació era irreversible, els Nens van reconduir la diada amb el 3 de 8 i el 4 de 8. El pilar de 6 del comiat també es va haver de desmuntar.

Altres actuacions

Divendres, 4 d’agost

Sant Vicenç de Calders

NENS DEL VENDRELL:
2/7, 4/8, 4/7A, VANO DE 5
CASTELLERS D’ALTAFULLA:
2/6, 3/7, 4/6A, 2P/4


Dissabte, 5 d’agost

Vilafranca del Penedès

CASTELLERS DE BARCELONA:
5/8, 3/9F, 4/9F, 3P/5
XICOTS DE VILAFRANCA:
2/8F, 3/8, 4/8, P/5

Millars (Catalunya Nord)

TIRALLONGUES DE MANRESA:
2/7, 4/8, 5/7, vano de 5
CASTELLERS DEL RIBERAL:
3/7, 4/7a, 3/7a, vano de 5

La Mora 

JOVES XIQUETS DE VALLS:
3/8, 4/8, 5/7, P/6
NOIS DE LA TORRE:
3/7, 3/7a, 5/6, P/5
CASTELLERS D’ALTAFULLA:
2/6, 3/7, 3/6a, P/4

Diumenge, 6 d’agost

Castelló d'Empúries

CASTELLERS DE CASTELLDEFELS:
3/7, 4/7, 2/6, P/5(c)
VAILETS DE L’EMPORDÀ:
2/6, 3/6a, id4/6, 4/6, P/5
MINYONS DE STA. CRISTINA D’ARO:
3/6, 3/6a, P/4

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: