Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Qualitat superior

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona deixen un saldo de sis castells de gamma extra a Vilanova i la Geltrú

5 de 9 amb folre descarregat per la Jove de Tarragona a la plaça de la Vila de Vilanova 5 de 9 amb folre descarregat per la Jove de Tarragona a la plaça de la Vila de Vilanova ANDREU PUIG / EL PUNT AVUI
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 31 Juliol 2017 08:20

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van protagonitzar una extraordinària actuació a Vilanova i la Geltrú que, amb un saldo de sis castells de gamma extra, va estar a l’altura de les expectatives generades. Qualitat superior.

Els Castellers de Vilafranca van fer una actuació molt potent. La posada en escena en la torre de 9 va ser d’escàndol i la manera com van lluitar el 4 de 9 amb l’agulla (el segon de l’any), després d’haver quedat a mitges amb el castell de 10, va ser de traca.

Ara bé, que el 3 de 10 que els verds van tirar en segona ronda es trenqués pels pisos superiors just després de la coronació i amb tothom a punt per defensar la descarregada va ser una galleda d’aigua freda. Cal valorar –sempre– en la seva justa mesura el valor d’un 3 de 10 carregat, però en el full del ruta verd va ser un pas enrere.

Vilafranca està trepitjant fort amb la gamma extra, però contra els dos reis (el 4 de 9 net intentat a Tarragona i aquest 3 de 10 carregat a Vilanova) les coses no han sortit com s’esperava. A més, la colla va haver de desmuntar el pilar de 8 per indecisió (sempre comprensible) de l’enxaneta, la qual cosa explica que, malgrat tot, la majoria dels camises verdes sortissin de plaça amb cares de resignació.

Gran Colla Jove

Els components de la Colla Jove, en canvi, van marxar cap a Tarragona eufòrics. La colla va assolir tots els objectius i amb unes execucions que van transmetre categoria i mètode. Així, la Jove obria plaça amb un 9 de 8 contundent, amb tothom al seu lloc i les tres aletes ben sincronitzades. Amb el pols de la diada pres, la Jove va afrontar el primer gran repte de la jornada, és a dir, descarregar el 5 de 9 que a Terrassa havia quedat a mitges.

Seqüència de manual: dosificació, control i ritme fins a la carregada, i combat a pit descobert (però sense arribar al límit en cap moment, és a dir, mantenint sempre la posició en el centre del quadrilàter, per entendre’ns) per assegurar la descarregada. Canalla rapidíssima. La colla va agafar aire amb el 4 de 9 i, tot seguit, va culminar la seva gran obra descarregant un pilar de vuit (el primer del curs) fabulós.

Al seu nivell, els Bordegassos de Vilanova es van mostrar com una colla seriosa. Van estrenar el 3 de 8 i van arrodonir la sèrie amb el 4 de 8 i la torre de 7. Tots els castells van evidenciar una bona feina d’assaig.

VILANOVA I LA GELTRÚ PLAÇA DE LA VILA, FESTA MAJOR

CASTELLERS DE VILAFRANCA:
2/9fm, 3/10fm(c), 4/9fa, idP/8fm, 2P/5
JOVE XIQUETS DE TARRAGONA:
9/8, 5/9f, 4/9f, P/8fm
BORDEGASSOS DE VILANOVA:
3/8, 4/8, 2/7, 4P/5

Altres actuacions

Dissabte, 29 de juliol

Vila-seca
VELLA DELS XIQUETS DE VALLS:
5/8, 3/9f, 4/8a, P/6
XIQUETS DE TARRAGONA:
4/8(c), 3/8, 2/7, vano de 5
XIQUETS DE VILA-SECA:
3/7, id4/7, 2/6, 4/7, vano de 5

Sitges
JOVES XIQUETS DE VALLS:
3/9f, id4/9f, 2/8f, 3/8a, P/6
JOVE CASTELLERS DE SITGES:
4/7a, 5/7, 4/7, vano de 5
CASTELLERS DE CASTELLDEFELS:
5/7, id4/7, 4/7, 3/7, 5P/4
MINYONS DE L’ARBOÇ:
3/7, 4/6, 3/6, P/4

Reus
XIQUETS DE REUS:
4/8a(c), 3/8, 4/8, P/6
MARGENERS DE GUISSONA:
3/6, 3/6a, 4/6, 3P/4
BRIVALLS DE CORNUDELLA:
3/7, 4/7, 5/6, P/4s

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: