Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El gran petard

La Jove Xiquets de Tarragona firma la millor actuació del cap de setmana amb el primer 9 de 8 de la temporada

El moment en què els tres enxanetes de la Colla Jove Xiquets de Tarragona coronen el primer 9 de 8 de la temporada El moment en què els tres enxanetes de la Colla Jove Xiquets de Tarragona coronen el primer 9 de 8 de la temporada NEUS BAENA
Món casteller JOAN BEUMALA/ EL PUNT AVUI
Dilluns, 26 Juny 2017 08:13

Amb el que havia succeït al migdia a Valls com a motiu de conversa entre els aficionats, dissabte a la tarda la plaça de la Font es disposava a ser l’escenari de l’altra diada de Sant Joan, la que les colles de Tarragona aprofiten amb l’objectiu d’apujar el llistó per afrontar la temporada d’estiu de la millor manera possible.

En aquest context, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es va erigir en la gran protagonista de la diada i, de retruc, del cap de setmana. Seva va ser la millor actuació, rubricada amb el primer 9 de 8 –el multitudinari castell que obre la porta de la gamma extra– que es veu aquesta temporada.

L’escomesa es va produir en la tercera ronda, amb la colla plenament connectada. L’execució va marcar els temps d’un castell que vol ordre, calma i poca estridència per treure profit de l’estabilitat natural que emergeix de la mateixa construcció. El multitudinari tronc va mantenir el moviment del castell sota control, els tres enxanetes el van coronar de manera sincronitzada i la baixada es va defensar amb solvència.

Abans, la Jove havia obert amb un 3 de 9 ben portat i, tot seguit, va descarregar el 4 de 9 amb molta autoritat. Per acabar la millor actuació de la Jove enguany, la colla va estrenar un magnífic pilar de 7. La Jove posa la directa.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van confirmar la progressió sòlida i ben calculada que està caracteritzant la seva trajectòria en aquest primer tram de la campanya. Així, els matalassers van obrir plaça descarregant el 2 de 8, que es va haver de treballar i que va servir per posar en tensió la colla de cara als dos compromisos següents.

En segona ronda, els Xiquets es van fer seu el 4 de 8 amb l’agulla, amb menció especial per al pilar que va salvar la baixada, i tot seguit van descarregar un 5 de 8 que va transmetre molt bones sensacions. Els Xiquets van arrodonir el millor Sant Joan del seu historial descarregant el seu segon pilar de 7 del curs. Molt bé, per la seva banda, Sant Pere i Sant Pau, amb una tripleta de 2 de 7, 3 de 8 i 4 de 8, rubricada amb el pilar de 6, mentre que el Serrallo no va passar del 3 de 7.

DIADA DE ST. JOAN PLAÇA DE LA FONT, TARRAGONA

JOVE XIQUETS DE TARRAGONA:
3/9f, 4/9f, 9/8, P/7f

XIQUETS DE TARRAGONA:
2/8f, 4/8a, 5/8, P/7f

SANT PERE I SANT PAU:
2/7, 3/8, 4/8, P/6

XIQUETS DEL SERRALLO:
3/7, 4/7, 5/6, P/5

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: