Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castells per il·lusionar

Els ‘Castellers de la il·lusió’ és una colla de Valls on hi participen 30 persones amb discapacitat/ Aquest diumenge actuen al Pont del Diable de Tarragona

Els Castellers de la il·lusió Els Castellers de la il·lusió CEDIDA
Món casteller Marina Martínez
Diumenge, 05 Març 2017 10:00

Fer castells està a l’abast de tothom. Aquesta és la idea que es transmet des de la colla ‘Castellers de la il·lusió’ on es veu reflectit que amb un treball en equip, esforç i motivació, persones amb alguna discapacitat psíquica poden fer diverses estructures humanes. Ho porten demostrant des que va començar aquesta iniciativa ara fa ja tres anys.

Parlem d’una colla de l’Alt Camp, concretament a Valls, integrada per 90 persones on 30 d’elles tenen alguna discapacitat. Tots els inicis no són fàcils i aquest no podia ser diferent. Varen començar com un projecte de l’empresa FM Logístic amb la voluntat de treballar en grup i conèixer els empleats; però un cop aconseguit aquests valors, un dels integrants, Joaquin Murillo, va anar més enllà; va proposar posar-ho en marxa amb col·lectius de persones amb discapacitat.

Des de la seva experiència ens explica com valors com la integració, la lluita, la valentia i sobretot la representació d’una gran família s’han anat aconseguint. “Es fa un tractament igual al d’una colla castellera convencional amb assajos i actuacions però amb una diferència com és l’adaptació tant de nosaltres cap a la persona que té una discapacitat en concret i de la persona implicada cap a la colla”, explica Murillo. En aquest sentit, des de la colla s’han aconseguit diversos mèrits com la participació a l’estructura de persones invidents o amb cadira de rodes.

A banda, un altre dels factors que els diferencia com a colla és el consens de tots els integrants per arribar a un acord en relació a les diades on participaran. Es tracta, doncs, d’una metodologia cíclica-espiral on a través del grup es promou el canvi social.

Actuació

Des dels seus inicis, l’empresa FM Logístic, ubicada al polígon de Valls, ha estat present i, amb motiu del seu 50è aniversari, el proper diumenge, 5 de març, a les 10h, es durà a terme una actuació castellera al Pont del Diable de Tarragona. Es tracta d’un lloc emblemàtic que, tal i com comenta Murillo: “L’empresa ha pensat per tal de fer una fusió inèdita entre dos elements patrimoni de la humanitat com són els castells i l’aqüeducte romà de les Ferreres”. La jornada comptarà amb una cercavila que donarà pas a un pilar d’arribada i, finalment, es gaudirà de dos castells diferents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: