Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix la Càtedra URV per a l’estudi del fet casteller

S’impulsaran diferents accions per tal que més gent conegui la terminologia castellera

Imatge dels diferents membres de la URV i de la Vella de Valls que han promogut la Càtedra sobre l'estudi del fet casteller Imatge dels diferents membres de la URV i de la Vella de Valls que han promogut la Càtedra sobre l'estudi del fet casteller URV
Món casteller Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Febrer 2017 09:45

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han signat un conveni per posar en marxa la Càtedra URV per a l’estudi del fet casteller. L’objectiu és esdevenir una eina de reflexió interdisciplinària que generi debat i divulgació a l’entorn de la cultura i l’evolució dels castells des de la recerca històrica universitària.

Des d’aquesta nova Càtedra, de la qual Josep Sánchez Cervelló –catedràtic d’Història Contemporània de la URV i degà de la Facultat de Lletres- serà el director, s’impulsaran diferents accions per promoure el fet casteller. Una d’aquestes és la realització d’una investigació dels darrers 200 anys dels Xiquets de Valls, ja que fou en la capital de l’Alt Camp on començà aquesta tradició. En aquest sentit, el president de la Vella de Valls, Joan Ibarra Rodríguez, ha destacat el paper pioner de la càtedra: “es tracta del primer projecte estable de recerca professionalitzada en matèria castellera i ha de servir coma a referent per a altres projectes d’investigació”.

A més, es divulgaran entre les escoles i instituts els valors de superació, integració multicultural i el treball en equip. Així com també, s’organitzaran diversos seminaris i jornades de formació per potenciar la recerca, per tal que cada vegada més la gent conegui la terminologia castellera i la sàpiga interpretar. A part, es promouran exposicions i tallers on es promocionarà l’estudi i difusió dels arxius de les diferents colles castellers i de particulars.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: