Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Nit de Castell a Valls tindrà el segell de Comediants

L’acte comptarà amb un muntatge que posarà de relleu de manera especial la part lúdica i festiva del fet casteller

Imatge de l'entrega de premis a la X edició de La Nit de Castells. Imatge de l'entrega de premis a la X edició de La Nit de Castells. CEDIDA
Món casteller Redacció Infocamp
Divendres, 20 Gener 2017 11:51

El director de la companyia Comediants, Joan Font, serà l’encarregat de la direcció artística de la gala de l’onzena Nit de Castells, que se celebrarà el proper dissabte, 28 de gener, al Centre Cultural de Valls a les 21h.

La Nit de Castells tindrà, enguany, un muntatge que posarà de relleu de manera especial la part lúdica i festiva del fet casteller que es fa evident a les places en cada actuació. La companyia teatral Comediants fou pionera en la reivindicació de l’actualitat de la festa patrimonial catalana així com de la seva projecció internacional més enllà de Catalunya. Durant 45 anys han rellegit el patrimoni immaterial reactualitzant-lo en cada moment. D’aquesta manera, la Nit de Castells tindrà un component artístic amb aquest peculiar segell de Comediants que servirà per donar més relleu als premis.

L’acte també comptarà amb la participació musical del grup novell Porto Bello, d’Altafulla, que recentment ha dedicat un tema al món de les construccions humanes que duu el títol ‘Hem nascut castellers’. També s’aplegaran representats de les colles castelleres i dels diferents agents que participen en l’univers casteller.

Premis

Es repartiran un total de dotze premis. Un d’ells serà el Premi a la Trajectòria on es reconeixerà una figura emblemàtica del món casteller; un altre Premi a la Iniciativa Social on es destacarà una pràctica positiva pel seu impacte social en el món casteller; Premi de la Plaça de la temporada on es reconeixerà una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior; Premi l’aleta on es distingirà la millor acció formativa en relació amb la canalla d’una colla; Premi Ambaixador de Castells que reconeix a una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells; Colla de la temporada on sense ser de gamma extra, sigui la colla que ha tingut millor evolució; Moment casteller de la temporada; Premi Descarregat on es distingeix a les colles destacades per la seva seguretat; Premis a una Campanya de Comunicació, categoria que s’incorpora enguany; Premi Especial Nit de Castells 2017, on es reconeix un esdeveniment que tingui una repercussió directa significativa; Premi de fotografia amb dues categories de professional i per votació popular; i Premis Baròmetre Casteller on es premia a les colles que han pujat un pis el seu nivell històric.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: